Published On: Ned, kol 29th, 2021

Predsjednik SDS-a smatra da je Dodikova jučerašnja izjava opasna za Republiku Srpsku

Izjava člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika nakon zajedničkog sastanka s predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom, da Daytonski mirovni sporazum praktično ne postoji i da je potreban “novi dogovor”, je netočna i izrazito opasna, izjavio je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Plasiranje ove izjave u ovom trenutku, kaže Šarović, “nije slučajno i predstavlja jednu od najvećih prijetnji za Republiku Srpsku”.

“Najava novog dogovora znači i najavu Daytona 2 što je izravno poigravanje sa sudbinom Republike Srpske!”, dodao je predsjednik SDS-a.

Šarović je istaknuo da je “to raskrižje i točka u kojoj se s Dodikom u potpunosti razilazim (SDS, op.a.)o i u tu avanturu i neizvjesnost nikada nećemo ići”.

“Razgovarati možemo jedino oko najboljeg odgovora na nametnutu Inzkovu odluku, ali oko raspakiranja Daytona nikako ne možemo jer je to potpuno neprihvatljiva opcija za Republiku Srpsku”, kazao je Šarović.

Ponovio je da je “najgora moguća stvar u koju Republika Srpska može biti uvučena, uz to i uz nepotrebno Dodikovo pozivanje da se u posredovanje uključi Turska, je taj nekakav fantomski novi dogovor ili novi mirovni sporazum za BiH, gdje je od gotovog pravimo veresiju i bacamo sve do sada stečeno”.

“Je li upravo zbog ove najave i avanture u koju se upušta član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske i išao u Sarajevo na sastanak?! Sada izgleda da je to bila namjera, ali za SDS ovakav put je potpuno neprihvatljiv”, zaključio je Šarović.

guest
nije obvezno
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x