Published On: Čet, kol. 2nd, 2018

PREDSJEDNIK RS Dodik protiv davanja azila ilegalnim migrantima

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je protiv davanja azila ilegalnim migrantima i da je za pooštravanje zakona koji reguliraju pitanje migracija da bi se spriječilo njihovo stacioniranje u BiH.

“Mi u Republici Srpskoj ne možemo prihvatiti migrantske centre, ali nam isto tako ne treba BiH koja bi lako dala azil tim ljudima i to kasnije prevela u državljanstvo”, rekao je Dodik novinarima u Mrkonjić Gradu, javlja Srna.

Dodik je naglasio da Republiku Srpsku ne interesiraju politike Zapada i Europe koje govore o tome kako su zainteresirani za BiH kako bi ovdje napravili sabirne centre za migrante.

“Oni to govore javno i samo oni naivni ovdje mogu to prešutjeti. Ta politika Europe nas ne zanima. Kada nam prigovaraju za humanost naš odgovor je – otvorite granice i primite ove migrante koje ste vi proizveli, nemojte ih nama ovdje ostavljati”, poručio je Dodik.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska ima jasnu politiku u vezi s migrantima.

“Vlada je donijela svoje mjere koje podrazumijevaju da ovdje nema sabirnih centara i da se oni ovdje ne mogu duže zadržavati. Te mjere podrazumijevaju da pomognemo tim ljudima da prođu kroz Republiku Srpsku”, zaključio je Dodik./HMS/