Published On: Čet, lis 11th, 2018

Predsjednik Naše stranke pozvao na formiranje vlasti bez SDA gdje god je to moguće

Ja sam toliko puta govorio što mislim o SDA da ne osjećam sada potrebu elaborirati, ali da kažem da njih držim najodgovornijim za stanje u kojem se država nalazi danas, kazao je za N1 Predrag Kojović iz Naše stranke.

S kim će Naša stranka u koaliciju?

“Nemamo želje, pratimo još brojanje glasova. Nepristojno je krenuti u razgovore o formiranju vlasti dok traje proces brojanja. Mi smo bili spremni odavno za ovu situaciju. Imamo interes pokazati gdje je to moguće formirati vlast bez SDA, ali su pred nama teške odluke i bitno je da se dogovaramo što će se raditi a posljednje stvari su tko će biti ljudi koji će biti na pozicijama”, kazao je Kojović.

 

Zašto bez SDA?

“Ja sam toliko puta govorio što mislim o SDA da ne osjećam sada potrebu elaborirati, ali da kažem da njih držim najodgovornijim za stanje u kojem se država nalazi danas. To stanje nije dobro, država nam ne funkcionira, zaostajemo značajno na EU putu. Mislim da bi u svakoj normalnoj zemlji svaka politička stranka nakon toliko neiskorištenih prilika prepusti kormilo drugoj stranci. Vodili su nas u pogrešnom pravcu i mislim kako je važno dati priliku građanima da vide kako je živjeti u nekoj administrativnoj jedinici gdje nema SDA. Nakon toliko godina na vlasti, jasno je da je SDA infiltrirala određene kadrove”, smatra Kojović.

 

Dodao je da će se Naša stranka boriti snagom glasova koje su joj dali glasači.

“Mi ćemo se boriti snagom koju su nam dali glasači svojim glasovima. To smo i ranije govorili kada smo pozivali glasače da glasaju za nas. Na neki način su nas poslušali i zaista sam zahvalan svim glasačima koji su nam dali povjerenje i obećavam da ćemo sve učiniti. Neće biti lako, biće uspona i padova, možda različitih stavova ali ih molim da budu strpljivi. Interes našeg tima je isključivo interes što je dobro za Sarajevo i BiH. Nas zanima da pokrenemo procese koji su važni za ovu zemlju a koji će biti vidljivi dugoročno”, dodao je Kojović.

 

Kojović je kazao kako mu posljednji rezultati daju nadu da se “jedna nova građanska BiH ponovo budi i vraća”.

“Ja moram reći da ono što mene ispunjava ponosom na ovim izborima je da ona BiH o kojoj mi sanjamo, da se jedni prema drugima odnosimo prema tome kakve smo osobe, mislim da su glasači odgovorili na tu poruku. To mi daje nadu da se jedna nova građanska BiH ponovo budi i vraća. Mislim da ovo kako smo živjeli u proteklih 30 godina, to nismo bili mi”, poručio je Kojović.

 

Dodao je da je bitno da građani vide u kojem se pravcu kreće zemlja.

“Bitno je da građani vide da zemlja kreće u nekom drugom pravcu, da kanton krene u drugom pravcu. Sigurno je da dio mladih odlazi jer ne može naći posao, ali vjerujem kako veliki dio odlazi jer ne vidi perspektivu. Oni kad bi znali da će ipak biti bolje naredne godine i da tu vide perspektivu, sigurno bi ostali”.

Dnevnik.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare