Published On: Pet, lis 18th, 2019

Predsjednik kluba poručio igračima: Napravite ‘fejs’ i oduzet ću vam plaću…

Predsjednici i vlasnici klubova u današnje vrijeme čine sve kako bi njihovi igrači bili na najboljoj razini. Tu nekad znaju bit novčane stimulacije, pokoji slobodan dan, ali vlasnik egipatskog kluba postupio je drugačije. On je igračima rekao da će im oduzeti plaću ako naprave Facebook, piše 24sata

Riječ je o najvećem egipatskom klubu Zamaleku, a govor pripada predsjedniku Mortadi Mansouru. Iako je prvenstvo tek krenulo i njegova momčad ima 7 bodova iz tri utakmice, predsjednik Zamaleka poludio je na igrače kako se ne bi ponovile pogreške iz povijesti te im je poslao prijeteću poruku ukoliko budu koristili društvene mreže. Očito mu Facebook i Instagram baš nisu dragi, a ako ih on ne koristi, e pa neće ih ni igrači.

-Nikome od vas nije dozvoljeno da ima Facebook stranicu. Izaberite između Zamaleka i vašeg Facebooka i Instagram stranice! Tko god da otvori društvenu mrežu, ja ću ga kazniti sa pola plaće, a svaki put kad postavite nešto bit ćete još dodatno kažnjeni – vikao je ljutit Mansour kao ris na igrače.

Mislio je kako će to ostati samo između njega i igrača, ali grdno se prevario. Netko od igrača ga je snimio i objavio sve na Twitteru. Snimatelj će se morati dobro paziti jer ako se otkrije tko je snimao, uskoro bi on mogao ostati bez plaće.

Neki mediji ne slažu se s njegovom odlukom i smatraju kako nema pravo ovako ucjenjivati igrače. Možemo reći da je ovo neka vrsta mobinga, ali njemu ucjenjivanje nije nepoznata stvar. Prije dvije godine kaznio je svakog igrača s po 5000 dolara nakon što su izgubili u finalu afričke Lige prvaka. Za poraz je optužio ‘crnu magiju i čarobnjaštvo’, a na treninge svoje momčadi dovodio je čak i vračeve.

Zbog svoje ‘jezičine’ od 20 metara su ga ignorirali mediji koji su imali dogovor da ne smiju pisati o njemu. Ta zabrana trajala je dva mjeseca, a on se potrudio da ga oni kojim slučajem ne zaborave.

Na predsjedničku fotelju kluba koji je najveći egipatski klub uz Al Ahli, sjeo je 2014. godine, a iste godine planirao se kandidirati za predsjednika Egipta. No to je sve na kraju propalo. Bio je veliki pobornik bivšeg predsjednika Mubaraka, a ustanak koji se dogodio 2011. godine, nazvao je najgorim danom u povijesti.

Sve u svemu, zaista posebna ličnost!

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare