Published On: Thu, Feb 28th, 2019

Predsjednik FBiH uputio čestitku u povodu Dana neovisnosti BiH

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara u svoje osobno te u ime Federacije BiH uputio je čestitku svim građanima u povodu Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine.

U svojoj čestitki Čavara podsjeća da su narodi i građani BiH prije 27 godina na referendumu o neovisnosti BiH odlučili kako su za suverenu i neovisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana i naroda, odnosno Muslimana, Srba, Hrvata te pripadnika drugih naroda koji u njoj žive.

Tada su, po njegovim riječima, odlučili da BiH bude neovisna, slobodna i međunarodno priznata država ravnopravnih konstitutivnih naroda i građana koji u njoj žive, prenosi Fena.

“Danas, na svima nama je odgovornost da zajedno, u duhu međusobnog uvažavanja i sukladno referendumskom pitanju, nastavimo graditi BiH kao demokratsku, naprednu i sigurnu državu, kroz jačanje institucija vlasti, gospodarskog i ekonomskog razvoja, te kroz promicanje vladavine prava i društvenog osjećaja za pravednost i solidarnost.

Svjesni smo da je europski put BiH pravi put, ali svjesni smo i brojnih izazova s kojima se susrećemo u ispunjavanju uvjeta za članstvo u Europskoj uniji. Stoga, predano radimo na izgradnji uspješne i uređene BiH, buduće članice Europske unije, za bolji i kvalitetniji život svih stanovnika Federacije BiH i BiH”, stoji u čestitki predsjednika FBiH.