Published On: Ned, stu 3rd, 2019

PREDSJEDNICA ‘U Ameriku me poslao moj tata, a ne Tito. To što se moglo izaći iz Jugoslavije, nije bilo slučajno. Tito je bio inteligentan…’

 

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović gošća je emisije Točka na tjedan s Natašom Božić televizije N1.

Tri mjeseca prije isteka mandata Grabar-Kitarović prema anketama pada potpora birača, no i dalje je jedan od favorita. S kojim argumentima ide po novi mandat, pribojava li se sabotaže iz vlastite stranke, zašto se stalno bavi Jugoslavijom i NDH, neka su od pitanja na koja će odgovoriti.

S obzirom da službena kandidatura još nije objavljena, predsjednica je rekla da to planira učiniti 11. studenog, stoji u najavi intervjua.

– Nisam rekla da će Hrvatska biti najprosperitetnija država za pet godina tijekom mandata, već da čvrsto vjerujem da može biti i da moramo raditi prema tome. I kao što sam rekla, ekonomski pokazatelji jesu bolji, međutim to se još nije prelilo na život ljudi. I želim da ljudi žive bolje, da osjete to na svojim plaćama. To je sasvim realno i sasvim moguće i to ću predložiti i u svojem sljedećem programu – kazala je Grabar-Kitarović za N1.

Osvrnula se predsjednica i na svoju izjavu u SAD-u kad je rekla da je bila djevojka rođena s ‘krive strane željezne zavjese’ koja je sanjala mjesta na kojima postoji sloboda izbora, premda je sama polovicom osamdesetih dovršila srednju školu i maturirala u Los Alamosu u Novom Meksiku.

– Naravno da ste mogli putovati. Tata me poslao u Ameriku, a ne Tito. To što se moglo izaći, nije bilo slučajno. Tito je bio inteligentan i kad je vidio da Jugoslavija ekonomski propada i da raste nezadovoljstvo, počeo je popuštati – objasnila je.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare