Published On: Uto, lis 11th, 2016

Predsjednica s Theresom May: 'Vrlo, vrlo srdačan razgovor…'


Nakon susreta s kraljicom Elizabetom II., predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović je primila i britanska premijerka Teresa May.
Kolinda Grabar-Kitarović nakon susreta obratila se medijima.
– Vrlo, vrlo srdačan razgovor s gospođom May. Usuglasili smo se da naše odnose treba modernizirati, da se ne smijemo zaustaviti samo na onome o čemu razgovaramo o Bruxsellesu. Da se treba fokusrati na što veću razmjenu između ljudi i tvrtki. Izrazili smo nadu da će se ulaganja i broj britanskih turista koji nas posjećuju povećati –  rekla je predsjednica, a prenosi Dnevnik.hr
Spomenula sam i slobodu kretanja. Velika Britanija još uvijek nije liberalizirala tržište rada za hrvatske državljane – dodala je.
– Dotaknuli smo se i građana koji žive tu. Ta će tema biti dijelom pregovora koji su pred nama. Postupak će početi negdje u trećem mjesecu iduće godine – kazala je predsjednica.

Rekla je i kako su se poprilično dotaknuli još jedne teme – Bosne i Hercegovine.
– Ustrajala sam na toj temi kako bih objasnila što se događa tamo, koji su potencijalni destabilizatori  cijelog prostora istočne Europe – rekla je.
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>