Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

Predsjednica FBiH posjetila Muzeološki zavod u Zagrebu. Muzeji su oduvijek njena strast…

Must Read

Razgovaralo se o projektima od vitalnog značaja za Hrvate u Bosni i Hercegovini, s posebnim naglaskom na one u Federaciji BiH, priopćeno je iz Ureda predsjednice FBiH.

Tijekom sastanka predsjednica Bradara izrazila je duboku zahvalnost za kontinuiranu pomoć koju Republika Hrvatska pruža Hrvatima u BiH, ali i drugima, što, kako je kazala, nije samo znak dobrosusjedske suradnje već i ispunjenje ustavne obveze Republike Hrvatske.

Kako je naglasila, zahvaljujući odgovornoj politici i brizi koju Vlada Republike Hrvatske, predvođena premijerom Andrejom Plenkovićem, demonstrira prema Hrvatima izvan svojih granica, sredstva namijenjena potpori su višestruko povećana.

“Tajnik Milas je rado viđen gost diljem BiH i Ured koji predstavlja je dao nemjerljiv doprinos mnoštvu strateških projekata od važnosti za hrvatski narod”, kazala je predsjednica Bradara.

Naglasila je kako je ovo povećanje sredstava odraz snažne posvećenosti i solidarnosti te izrazila očekivanje da će se takva podrška nastaviti i u nadolazećim godinama omogućavajući time daljnji razvoj i prosperitet Hrvata u Bosni i Hercegovini.

“Uvijek nam je drago ugostiti drage goste, predstavnike Hrvata u BiH te razmijeniti informacije o aktualnim događanjima. Raduje me da će i Bradara kao predsjednica Federacije BiH nazočiti večerašnjoj promociji monografije važne za hrvatski narod Konjica i okolice, jednog vrijednog projekta na koji smo kao Ured jako ponosni”, rekao je državni tajnik Milas.

Razgovori su, kako je priopćeno, potvrdili zajedničku predanost daljnjem jačanju veza i suradnje između Republike Hrvatske i Hrvata u Bosni i Hercegovini, s ciljem ostvarivanja zajedničkih interesa i dobrobiti.

Nakon susreta s državnim tajnikom Zvonkom Milasom, predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine nazočit će večeras predstavljanju monografije “Klis – Neretvica, župe Obri, Podhum/Žitače i Solakova Kula“, čiji je autor Ivan Anđelić, istaknuti ravnatelj Hrvatskog leksikografskog instituta BiH. Predstavljanje će se održati u prestižnoj dvorani Jure Petričevića, u sjedištu Matice hrvatske u Zagrebu, stoji u priopćenju.

- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Blokirali smo oglase izdajničkog DC-a Mate Granića

Jer novcem se može kupiti sve i svakog u RH. U HercegBosni ne može. I nemoj da nam netko smeće...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -