Published On: Čet, lip. 14th, 2018

PREDSJEDNICA CORMACK PRIMILA PREDSTAVNIKA RS-a: Izborni zakon i dalje ključni problem

Gost naše zemlje bio je g. Mladen Ivanić iz susjedne Republike Srpske. On je razgovarao je danas sa  predsjednicom BIH Maureen Cormack o aktulnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH.

Tijekom razgovora bilo je riječi o pripremama za predstojeće opće izbore, uz konstataciju da je izmjena Izbornog zakona BiH i dalje ključni problem, prvenstveno u FBiH, i da treba učiniti sve napore da bude riješen.

Predsjednica je iskazala je zahvalnost za zainteresiranost i za stanje u vezi s migrantima u BiH i zajednički je ocijenjeno da i dalje treba poduzimati potrebne mjere kako bi situacija bila pod kontrolom, priopćeno je iz Ured Predsjednice. Zahvalila se na interesu susjedne RS o stanju u BIH.

Ipak, Predsjednica je najavila da BiH neće preostati ništa drugo nego da zatvori svoju granicu ako to učine njeni zapadni susjedi, jer sve dok je BiH tranzitna zemlja situacija se može držati pod kontrolom.

Napomena: U tekstu se koristimo ironijom i cinizmom koje su po Ustavu SAD-a dozvoljene. BIH kao neka vrsta balkanskog američkog Guama, valjda ima pravo na ironiju i cinizam. Nadamo se.

 

Pošalji ovaj članak prijateljima: