Published On: Sri, ruj 26th, 2018

PREDSJEDNICA BEZ PREMCA NA TOP LISTI NAJPOPULARNIJIH POLITIČARA U HRVATSKOJ Novi Crobarometar pokazuje da je podržava i sve više SDP-ovih birača

Prema novom istraživanju Crobarometar, koje je od od 1. do 20. u rujnu za Dnevnik Nove TV provela agencija IPSOS, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u rujnu može biti zadovoljna u političkom smislu. U predvečerje izborne godine ima većinsku potporu za svoj rad koja je stabilna već tri mjeseca. Trenutačno može računati na potporu 56 posto građana. 36 posto građana ne podupire njezin rad, a ne zna 8 posto birača.

Predsjednica ima 90 posto potpore birača HDZ-a, ali podržava je i 50 posto birača SDP-a. Može računati i na potporu 62 posto birača Mosta i 43 posto potpore Živog zida.

Predsjednica je i dalje najpopularnija, o njoj 65 posto birača ima pozitivan dojam, a njih 29 posto negativan. Ivan Vilibor Sinčić može računati na potporu 46 posto birača, odnosno toliko birača o njemu ima pozitivan dojam, a negativan dojam ima 41 posto birača. On već treći mjesec gubi potporu. Božo Petrov pak može računati na 41 posto birača koji o njemu imaju pozitivan dojam, a njih 47 posto ima negativan dojam. Andrej Plenković odavno nije na listi popularnih i trenutačno o njemu pozitivan dojam ima 38 posto građana, a negativan njih 55 posto.

Davor Bernardić može računati na potporu 22 posto birača koji o njemu imaju pozitivan dojam, a negativan dojam ima 60 posto građana. Već treći mjesec je u padu.

Kod HDZ-ovih birača i dalje je najpopularnija predsjednica s 91 posto, potom slijedi Andrej Plenković s 86 posto i na trećem mjestu je Milan Bandić s 54 posto.

Kod SDP-ovaca je i dalje na listi najpopularnijih Anka Mrak Taritašsa 71 posto, potom Davor Bernardić s 53 posto i na kraju Kolinda Grabar-Kitarović s 52 posto.

Ivan Vilibor Sinčić je najpopularniji kod birača svoje stranke s 88 posto, zatim je tu Božo Petrov sa 63 posto i na trećem mjestu Kolinda Grabar-Kitarović sa 60 posto.

Božo Petrov je među biračima MOSTA najpopularniji s potporom od 89 posto, potom je tu Predsjednica sa 67 posto i na trećem mjestu Ivan Vilibor Sinčić sa 60 posto.

Istraživanje je provela agencija IPSOS od 1. do 20. u mjesecu na 989 punoljetnih građana. Pogreška uzorka je +/- 3,3  a za rejting stranaka +/- 3,6%.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare