Published On: Uto, sij 7th, 2014

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH podnio ostavku!

Fehim Škaljić podnio je pismenu ostavku na dužnost predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH i traži da se o tome, što prije, izjasni Zastupnički dom, te počne procedura za izbor novog predsjedavajućeg Zastupničkog  doma Parlamenta FBiH.

”Kao zastupnik i član Kluba Saveza za bolju budućnost BiH izabran sam na funkciju predsjedavajućeg ovog uvaženog Doma.

Članom 38. Poslovnika Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH predviđeno je da klubovi zastupnika predlažu, iz reda zastupnika, predsjedavajućeg Zastupničkog  doma Parlamenta Federacije BiH.

Takva procedura provedena je prilikom mog izbora nu ovu funkciju. Obzirom da u Ustavu Federacije BiH i Poslovniku Zastupničkog doma Parlamenta FBiH ne postoji eksplicitna odredba o prestanku obavljanja dužnosti predsjedavajućeg Zastupničkog  doma Parlamenta FBiH, u skladu s pravnom analogijom i Odlukom Saveza za bolju budućnost BiH o izlasku iz parlamentarne većine na razini Federacije BiH, podnosim ostavku na funkciju predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Tražim, da se o ostavci, što prije, izjasni Zastupničkog dom te otpočne procedura za izbor novog predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH”, navodi Škaljić u pismenoj ostavci upućenoj predsjednicima klubova zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Škaljić je podnio ostavku nakon najave lidera Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudina Radončića, na Novogodišnjoj press konferenciji, da ova stranka izlazi iz parlamentarne većine u Federaciji BiH.

Inače, svi SBB-ovi ministri u županijama su se još ljetos, zbog nemogućnosti provođenja programa ekonomskog oporavka sa koalicijskim partnerom SDP-om, povukli iz vlada. Tako će SBB sada u Federaciji BiH i svim županijama biti opozicijska stranka.

bljesak.info


uskrs ephzhb