Published On: Mon, Aug 24th, 2020

Predrag Kožul: Izjave Selme Cikotića za medicinsko promatranje

Predrag Kožul kaže kako javnost u BiH odavno nije čula nesmotreniju izjavu o migrantskoj krizi od izjave ministra sigurnosti u Vijeću ministara…

Zamjenik predsjedatelja Kluba HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Predrag Kožul rekao je Srni da javnost u BiH odavno nije čula nesmotreniju izjavu o migrantskoj krizi od izjave ministra sigurnosti u Vijeću ministara Selme Cikotića i da je za njeno komentiranje “potrebno medicinsko obrazovanje”.

“Cikotićeva izjava je izjava za medicinsko promatranje, a ja nemam potrebno medicinsko obrazovanje da bih mogao komentirati takvu izjavu. Izjava sama po sebi je rijetko nesmotrena, a izrečena o gorućem problemu u BiH ilegalnih migranata“, rekao je Kožul.

Napomenuo je kako i HDZ i Klub te stranke u Zastupničkom domu trebaju zauzeti stav kako će tretirati Cikotića kao ministra sigurnosti s obzirom na ratne zločine za koje se sumnjiči nad hrvatskim narodom Bugojna.

Naime, Cikotić je nedavno izjavio da BiH vlada migrantskom krizom i da prisustvo migranata ima pozitivan efekt, jer se bilježi povećana potrošnja na području Unsko-sanskog kantona gdje ih ima najviše.

“Postoje pozitivni efekti prisustva migranata na tom prostoru, imate reduciran turizam ili neke poslove na jednoj strani, ali imate i povećanu potrošnju mnogih dobara zbog prisustva migranata koji kupuju, troše”, rekao je Cikotić.