Published On: Pon, tra 11th, 2022

PREDOBRO: Otiscima dlanova oslikali mural ispod mosta

Čapljinci i Čapljinke su u subotu ostavljanjem otisaka svojih dlanova na podlozi ilustriranog drveta oslikali mural stabla masline kao simbola tog lokaliteta, na stubu mosta dr. Franje Tuđamana.

Murali na navedenoj lokaciji predstavljaju umjetničku slikovnicu grada Čapljine, a građani koji su svoje dlanove uronili u određenu boju te ostavljajući otisak svoga dlana kreirali su jedinstveni mural ovog hercegovačkog grada.

Važno je napomenuti kako su pri nastajanju murala sudjelovale podjednako sve generacije što ih jako raduje, jer pokazuje koliko im je važan izgled životne okoline. A tu svijest je važno njegovati od najmlađih dana.

Iz gradske uprave Čapljine navode kako je pored ljepšeg izgleda njihovog grada posebno važno da su u tom novom, osvježenom izgledu sudjelovali građani svih generacija.

Naši građani od onih najmlađih do nešto starijih dali su svoj doprinosuređenju ove stope mosta ostavljajući otiske svojih dlanova pored stabla masline koje je oslikano na stopi mosta. Tim potezom naši sugrađani su istaknuli ono što čini svaki grad a to su njegovi stanovnici, navode iz Gradske uprave Čapljina.

Navedene aktivnosti su organizirali  članovi neformalne skupine“Supergrađani/ke”, Udruga mladih “Čaplja”, Gradska uprava i Vatrogasna jedinica Čapljina.

Poznato je kako Čapljina slovi za jedan od najljepše uređenih i najčišćih gradova u državi, s puno zelenila i površina namijenjenih za djecu, a građani ovog grada često su sudionici raznih aktivnosti uređenja gradskog područja, što je vidljivo svakom posjetitelju već pri samom ulasku u grad.

(www.jabuka.tv)

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Šaćir soros
Šaćir soros
1 mjesec prije

Čuj vodju UZP PROJEKTA HRHFOSNE MAČEKOVCA KRIVOUSTOG DUDEKA NJOFRE NA BOSNU I BOSNJAKE ČASTE UZPEJCI.IMENOM MOSTA…DA SE GSZI PO NJOFRI