Published On: Tue, Jun 30th, 2020

PREDIZBORNO SUČELJAVANJE Bernardić izabrao Tita, a ne Tuđmana, Plenković u šoku: ‘Nevjerojatno. OK, neka javnost zna da je SDP za Tita’

Na samom kraju debate na RTL-u između Andreja Plenkovića i Davora Bernardića postavljeno je nekoliko kratkih pitanja. Novinarku je zanimalo koga bi Bernardić izabrao kada bi morao birati između Josipa Broza Tita i Franje Tuđmana. Bernardić je kratko ispalio “Tito”, na što se Plenković začudio. “Ovo je nevjerojatno. Izabrao je diktatora…”

Novinarka je potom upitala Plenkovića bi li izabrao Hajduk ili Dinamo, na što je on odgovorio: “Hrvatska reprezentacija”.

Bernardić se nadovezao i objasnio svoj odabir Tita. “Nekad Dinamo, danas reprezentacija… Samo bih naglasio za ovo prethodno pitanje – i Tuđman ima svoje zasluge.”

“Ok, neka javnost zna da je SDP za Tita”, zaključio je Plenković.

 

Bernardić cijeli duel mahao papirima pred Plenkovićem: ‘Puno je to papira, nije lako naći’

Šef SDP-a Davor Bernardić na sučeljavanje je došao s hrpetinom papira. Na svaki istup Andreja Plenkovića, izvadio bi novi papir na kojem su različiti grafovi ili tablice kojima ga, kao, pokušava demantirati.

LJUDI SE MASOVNO ZEZAJU NA MREŽAMA

Ljudima na društvenim mrežama to je evidentno bio  najzabavniji dio sučeljavanja jer se ne prestaju zezati s Bernardićem koji prtlja po papirima i pokušava izvući pravi. U jednom trenutku toliko se zapetljao da ga je Plenković pitao hoće li pričekati dok iskopa papir koji mu trebali, ili da nastavi pričati.

To je bio moment u kojem je zezancija na mrežama baš eksplodirala; “Tri dana kasnije Bero još traži papir”, “Bernardić platio dana papirima”, “Bero pronašao papir”, neki su od komentara. Izvukli smo neke najzabavnije fore.