Published On: Pon, lis 14th, 2019

PREDAVANJE LANE BOGDANOVIĆ: “Primjeri dobre prakse u promociji mentalnog zdravlja u zajednici”

‘Mentalist – Udruga studenata psihologije u Mostaru’ i ove akademske godine planira raditi punom parom. Već u tekućem mjesecu listopadu planira organizirati predavanje pod nazivom „Primjeri dobre prakse u promociji mentalnog zdravlja u zajednici“ koja će ugostiti dvije predavačice.
Predavanje će održati mag.psych. Lana Bogdanović i univ.bacc.psych.Ksenija Kadić uz podršku Udruge Mentalist i Filozofskog fakulteta u Mostaru, 21. listopada u 11h u prostorijama Filozofskog fakulteta u Mostaru
Lana Bogdanović je magistrirala studij Psihologije na Sveučilištu u Ljubljani, u listopadu 2018. godine, klinički smjer. Od siječnja do srpnja 2019. godine sudjelovala na stručnoj praksi u Phoenix and Wellbeing & Recovery Service, Mind in Camden, London. Istodobno je volontirala za humanitarnu organizaciju Resources for Autism. Tijekom prakse u Mind in Camden surađivala je i s Recovery College gdje je upoznala Kseniju Kadić.
Ksenija Kadić trenutno je zaposlena kao zamjenik menadžera i viši trener u Recovery College, u Fondaaciji Camden & Islington NHS u Londonu. Pored toga počasni je asistent psiholog pri službama za liječnje zloupotrebe supstanci. Ksenija je također i voditeljica grupe Hearing Voices s 10 godina iskustva u različitim ustanovama mentalnog zdravlja, u okviru programa humanitarne organizacije Mind in Camden. Posjeduje zavidno iskustvo u suradnji s organizacijama koje svoje aktivnosti provode u zajednici i ohrabruju integraciju kroz međusobnu suradnju [ co-production].
Predavanje je namijenjeno svima koje zanima tema mentalnog zdravlja i za sve one koji vjeruju da je oporavak moguć.
Prvi dio predavanje bit će posvećen upoznavanju posjetitelja sa Recovery modelom/Recovery College iz Londona, u drugom dijelu predavačice će održati radionicu za one koji žele sudjelovati na temu “Biti ljubazan prema sebi” Being kind to yourself”.
Recovery College je novi pristup oporavka u Velikoj Britaniji, sa samo 10 godina postojanja. Ono što ovaj model čini jedinstvenim je transformacija sustava i načina rada koji omogućuje osobama koje su bivši korisnici zdravstvenih usluga da rade u kooprdukciji sa profesionalcima iz zdravstvenog tima. S time se želi pokazati da je oporavak moguć i da je oporavak putovanje, a ne destinacija. Tutori u kooprudukciji vode različite radionice kako bi se sudionici educirali i naučili tehnike samopomoći kao i povezali sa osobama u zajednici koje imaju ista pitanja.
Na radionici ćemo istražiti što za Vas znači biti ljubazan i kako nam samoprihvaćanje može pomoći na vlastitim putovanjima oporavka i blagostanja. Radionica ima za cilj pomoći u: definiraju ljubaznosti prema samom sebi te istraživanju razloga zbog kojih nismo uvijek ljubazni prema sebi, shvaćanju kako negativni govor o sebi utječe na nas i spoznavanju načina kako utišati kritizirajući unutarnji glas i reći NE te razumijevaju uloge suosjećanja prema sebi kao načina da budemo pozitvniji prema sebi.
Ideja o pokretanju projekta rodila se dok je Lana Bogdanović boravila u Londonu na stručnom pripravništvu i surađivala sa Ksenijom Kadić u Recovery College te iz ljubavi prema rodnom gradu i sjećanju na kolegicu Sandru koja je spojila Lanu i Kseniju.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare