Subota, 13 srpnja, 2024

TO JE TAJ KUKIĆEV UGLEDNI GOSPODASTVENIK: Bivši ‘Lijanovićevi’ radnici još jednom prevareni i poniženi ponovno nastavljaju s prosvjedima!

Must Read

U doba kada su se Slavo Kukić i Mladen Ivanković kandidirali kao dvije velike nade Platforme, za premijera BIH uz paralelan proces kolektivnog gaženja ustavnih prava konstitutivnog naroda kojem, na žalost pripadaju, Slavo je Mladena salutirao uglednim gospodarstvenikom koji treba odstupiti i njemu dati da bude premijer zemlje. Nazvao ga je  gotovo vizionarom. Slavo nije postao premijer jer ga Srbi nisu podržali, Hrvate se ionako ništa nije pitalo a u 4 iduće godine  dok je SDP sakrivao HSP-ovu bistu Ante Pavelića,  klan Lijanović, taj Kukićev ugledni gospodarstvenik,  opelješio je za više milijuna i preko niza fiktivnih tvrtki proračun Federacije. Pokrao je taj klan poljoprivrednike po građanskom principu. Kroz Vladu koju je podupirao Slavo. A koju je Suljagić nazivao legalnom i legitimnom. Krao je Lijanović ne gledajući tko je Hrvat a tko Bošnjak.

Ahdnamademik Kukić, veliki “borac” protiv korupcije o korupciji klana Lijanović nikada nije napisao niti jednog jedinog slova, zareza a kamo li da je upotrijebio aorist glagola pokrasti. Nešto tipa “pokradoše sve majku im”.

Nije Slavo slova napisao  niti o korupciji Dnevnog lista, novine koja, baš zato jer u njoj piše Slavo, uživa porezni imunitet. U nju, porezni inspektori, inače Kukićevi drugari i kumovi, koje je postavio “nemoćni opozicionar” Kukić , tamo, još u doba Alijanse,  ne ulaze. Zato ulaze u firme koje nisu po Kukićevoj političkoj volji. To se zove legalni reket.

Kad njih jednog dana privedu, kao i Slavine drugove iz milijunske afere Gibraltar, afere u kojoj su se prema pisanju tužiteljstva, pare korisnika HT Mostar, izvlačile u džepove ljudi koje je opet nemoćni opozicionar Slavo postavio u HT Mostar, Slavo će i tada napisati kolumnu kako on stoji uz njih jer su to njegovi prijatelji i zaklet će se na omertu.

Miro Rašić vlasnik Dnevnog lista, i Kukićev veliki drug, državi dužan preko milijuna maraka, čovjek kojeg porezna inspekcija nikad nije vidjela

Skraćeno, možeš krasti državu koliko hoćeš, al ako te voli drug Slava ti si patriota. Ako te drug Slava ne voli fašist si dok se ne dokaže obrnuto.

Inače sveprisutni Slavo svojevremeno je vozio sponzorska kola Lijanovići d.o.o. koja su plaćali ovi gore pokradeni radnici.  Što je povezalo mutirani marksizam, praksu kršenja ljudskih prava u komunizmu sa kršenjem prava glamočkog govečeta još uvijek nije poznato. Zna se samo da je Slavo vozario Lijanova kola. No budući da je on pošten, mora da mu ih je netko podmetnuo. I da on jednostavno nije znao da to nisu njegova kola.

Iza Lijanovića su ostali , pored poklanih i pokradenih  grla, opelješeni proračuni kantona ZHŽ-a, HBŽ-a  i Federacije i gladna usta njegovih radnika. To je onaj siroti narod kojeg opet drug Slava tako često spominje u svojim arhaičnim samopanagericima, uz fraze “hobotnica moći”, i “karcinom nad hrvatskim tijelom u BIH”.

Ima ona stara narodna da je čovjek najčešće ono što prišiva drugima.

Tko ima stvarnu hobotnicu moći u Hercegovini, tko je stvarni karcinom na hrvatskom političkom tijelu u BIH, prosudite sami.

Inače ekipa iz afere Gibraltar i sada najnormalnije sjedi u upravnim tijelima HT Mostar. Da se radi o Čovićevcima, Slavo bi pisao kako je to nedopustivo, jer s tih pozicija mogu utjecati na svjedoke optužbe.

Budući da su to Slavini mili kadrovi i kumovi, uz koje je on bio i ostaje, kako reče, on o tome naravno ništa neće pisati. Niti jednog slova, zareza i aorista. Pošteni Slava. Čovjek kameleon. Čovjek koji u Posušju ručava s Inzkom.

Što naravno više  govori o tome tko je bio i ostao  Inzko nego tko je bio i ostao Slavo. Slavo je bio i ostao oportuni sarajevski gubernator za Hercegovinu. Neka vrsta suvremenog hrvatskog orijunaša koji je Beograd zamjenio Sarajevom.

Inzko nikada nije niti pokušao dostojno obavljati funkciju za koju je masno plaćen. U jednakom je talu sa svim kriminalnim strujama ove zemlje kao i Kukić. I dan danas daje izjave kao najobičniji poluinformirani turist. Nikako kao netko tko bi trebao biti visoki predstavnik. Inzko je u BIH jedinična mjera neinformiranosti međunarodne zajednice, kao što je i Slavo postao jedinična mjera političkog poltronstva. Školski primjer kako se upornim radom i puhanjem u leđa većinskom nacionalizmu može brzo profitirati.  (poskok.info)

Kako smo već pisali i pratili na stranicama ABCportala situaciju sa prosvjedom obespravljenih bivših ‘Lijanovićevih’ radnika na Visokoj Glavici koja je započela sredinom prosinca i trajala 36 uzastopnih dana, nakon čega je sklopljen sporazum o preuzimanju potraživanja radnika bivše tvrtke Lijanovići od tvrtke Asja Sezer koja je otpočela s radom na istoj lokaciji i u prostoru gdje su radili radnici koji prosvjeduju, sve je izgledalo da se došlo do rješenja koje je trebalo zadovoljiti sve strane.

-Dogovorili smo da vlasnik nove tvrtke Asja Sezer (turska tvrtka op.aut.) isplati zaostali dug od neisplaćenih plaća za 101 radnika u prosvjedu u nekoliko rata do poravnanja. Prvu ratu od 80 000 KM uplatili su nam 17. siječnja ove godine a preostalih 8 rata još uvijek čeka. Mi smo se maknuli s prosvjeda nakon uplate prve rate što je izgleda i bio cilj bivšem poslodavcu koji nam je ostao dužan novce za naše plaće. Nakon uplate prve rate novi vlasnik je po riječima radnika a na nagovor bivšeg poslodavca stvar prebacio na Sud kako bi se kupilo vrijeme i pronašlo načina da se ne isplate zaostale plaće i izravnaju računi radnicima koji prosvjeduju. Ogorčeni smo. Poniženi i još jednom prevareni od Jerke Lijanovića kojeg smatramo glavnim krivcem u ovoj našoj tužnoj priči- u razgovoru sa novinarom ABCportala rekli su nam radnici koji su jutros u ranu zoru ponovno počeli sa prosvjedima pred tvrtkom na Visokoj Glavici.

– U prosincu je bilo minus 20, bili smo tu za Božić i Novu godinu, sad smo na plus 40 i bit ćemo koliko god treba. Neće nas pobijediti ni Jerko ni Sezer i već primamo podršku sa svih strana. Jutros su nam se javili naše kolege il Laktaša (RS) koji razmatraju mogućnost dolaska ovdje na prosvjede u Široki Brijeg. Neki su mislili da su riješili problem s nama i da se nećemo uspjeti više organizirati, međutim itekako su se prevarili. Ostajemo ovdje dok nam se ne isplati i zadnja marka- odlučni su radnici.

Nakon jutrošnjeg dolaska prosvjednika iz tvrtke Asja Sezer su pozvali policiju koja je odmah izišla na teren i nalazi se u blizini tvornice. Prosvjed za sada protječe u miru a nadamo se da će tako i ostati i da neće dugo trajati te da će oni koji su preuzeli obvezu uplate zaostalih plaća naći načina da to doista i urade.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Otvoreno balkansko biciklističko prvenstvo na Blidinju

Organizatori manifestacije Blidinje Bike Festival, koja je danas sedmu godinu zaredom, prvi put kao događaj više razine odnosno kao...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -