Pravoslavci, katolici i muslimani zajedno na slavi crkve u Bijelom Polju

Paroh Nebojša Radić rekao je da je veoma sretan što su na slavu crkve došli i prijatelji katoličke i islamske vjeroispovijesti.

Crkva Vaznesenja Gospodnjeg u Bijelom Polju kod Mostara proslavila je u četvrtak krsnu slavu – Spasovdan, a osveštan je i obnovljeni parohijski dom pokraj crkve.

Liturgiju su sa mjesnim parohom Nebojšom Radićem služili i paroh konjički Milan Bužanin i paroh blagajski Branimir Borovčanin, te đakon Branislav Rajković.

Radić je naglasio da je ponosan što je Crkva i sve oko crkve obnovljeno uz veliku pomoć ljudi koji žive u Bijelom Polju, ali i onih koji su otišli iz zavičaja, ali ga stalno pomažu. On je rekao da je veoma sretan što su na slavu crkve došli i prijatelji katoličke i islamske vjeroispovijesti, javlja Topportal.

Zaslužnim pojedinicima i obiteljima uručene u su i zahvalnice.

Paroh Radić kaže da u ovoj parohiji živi oko 200 srpskih obitelji i da je riječ o mladoj zajednici koja se okuplja oko crkve i živi aktivan crkveni život.

Paroh bjelopoljski izrazio je nadu da će se u Bijelo Polje vratiti još srpskih obitelji čije kuće nisu obnovljene.

Crkva u Bijelom Polju izgrađena je 1865. godine, zapaljena je tijekom rata 1992. godine, a obnovljena 2004. zahvaljujući prilozima vjernika i Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj.