Published On: Pon, ožu. 6th, 2017

PRAVNA DRŽAVA KAO SERVIS ZA INFORMACIJE: “Sljedeći tjedan bit će podignuta optužnica protiv mene” – tvrdi Dodik

Na povratku iz Moskve, a uoči susreta s Visokom predstavnicom EU Federicom Mogherini, predsjednik RS-a Milorad Dodik dao je u Beogradu intervju za srbijansko izdanje Sputnjika. Tom prilikom Dodik je nagovijestio da će sljedeći tjedan biti podignuta optužnica protiv njega u Sudu BiH. 

“Postoje gotovo jasne indicije da će sljedeći tjedan iza 10. ili 11. ožujka, biti podignuta optužnica protiv mene i protiv još nekih važnih ljudi u RS-u zato što smo se usudili podržati referendum i biti podrška tom referendumu. Zamislite, političara optuživati za podršku referendumu koji izražava stav naroda, ali gledat ćete to. Tu Bosnu i Hercegovinu ne možemo podržati. To je netko pogrešno razumio”, rekao je Dodik.

Upitan da prokomentira svoju tvrdnju da neće raspisivati referendum o neovisnosti, Dodik je rekao: “Jasno sam rekao: Nismo avanturisti, nećemo doprinijeti nasilju, želimo mir, stabilizaciju, ali od naših prava nećemo odustati. Ako ih ne budemo realizirali 2018. godine, sigurno ćemo koristiti priliku da to uradimo neke godine koja dolazi”, poručio je Dodik, prenosi radiosarajevo.ba./HMS/

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer