Published On: Sun, Aug 23rd, 2020

PRAVI MIGRANT NA PRAVOM MJESTU Cikotić: Čuo sam seksi ideje o vraćanju migranata, ako nemamo turiste imamo migrante

Selmo Cikotić je predstavnik jedine uspješne migracije u BiH – dolaska Sandžaklija u Sarajevo. Dakle, pravi migrant na pravom mjestu!

Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić izjavio je sinoć na FACE televiziji kako je čuo “zanimljive I seksi ideje” o vraćanju migranata iz BiH u zemlje njihovog porijekla.

On je dao i jednu, pomalo nevjerojatnu konstataciju, da zbog prisustva velikog broja migranata BiH bilježi povećanu potrošnju iako trenutno imamo reduciran broj turista zbog koronavirusa.

Analizirajući migrantsku krizu u BiH, zahtjeve za readmisijom odnosno povratku osoba u zemlje njihovog porijekla te mnogim izazovima koji su pred BiH u vezi ovog problema, Cikotić je kazao:

“Čuo sam mnoge zanimljive i seksi ideje o tome da migrante treba vratiti u zemlje porijekla. Međutim da biste to uradili treba vam puno pretpostavki”.

Cikotić je dao još jednu veoma interesantnu, pomalo i šokantnu izjavu, komentirajući tešku situaciju u Unsko-sanskom kantonu. I dok lokalno stanovništvo već tri godine upozorava na iznimne pritiske zbog velikog broja migranata koji su okupirali ulice, sela i gradove, Cikotić smatra da prisustvo ilegalnih migranata u BiH – ima i pozitivan aspekt.

“Imate reduciran turizam ili neke poslove na jednoj strani ali imate i povećanu potrošnju mnogih dobara zbog prisustva migranata koji kupuju, troše itd“, konstatirao je.

Na ovako pozerske i kozerske dosjetke ministra sigurnosti, koji arhetip sandžačko-muslimanskog poltronstva, jer je od konobara postao oficirčić JNA, potom general Armije BiH, te ministar obrane i evo i ministar sigurnosti, treba odgovoriti ljutim cinizmom i prezirom prema ovakvoj sorti bošnjačkih političara. Da, on je predstavnik jedine uspješne migracije na Balkanu dolaska Sandžaklija u Sarajevo. Dakle, pravi migrant na pravom mjestu!

The Bosnia times