Subota, 25 svibnja, 2024

Pravaško partijanje u Elektroprivredi HZHB d.d. Mostar

Must Read

Nakon što su hrvatski politički janjičari putem bošnjačkog nacionalizma postavljeni u nadzorni odbor EPHZHB, ta tvrtka je postala najomiljenija pravaška i boljitovska krava muzara. Krešić. Pavković i Lijanovići prvo su izmolili povećanje plaća od feudalnog nadministra, malo je po 3,4 tisuće maraka mjesečno, potom su platili brdo večera bratu po legalnosti Budimiru, uposlili masu podobnih kadrova bez odgovarajućeg obrazovanja, osigurali financiranje kampanje  HSP-u izvlačenjem love iz EPHZHB, na jednak način na koji je NSRZB platio kampanju izvlačeći proračunski novac,  što SIPA naravno ne istražuje, da bi na kraju raspisali nove natječaje za nove podobne kadrove u kojima “pazi vraga” ne smije bit navedena stručna sprema. Trenutno se slavi 20 godina EPHZHB. Nova prilika za nova platformaška orgijanja….

 

U povodu obilježavanja dana JP Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar i 20 godina djelovanja, Uprava Društva danas je upriličila svečanu sjednicu, na kojoj se nazočnima obratio generalni direktor Nikola Krešić kazavši kako je jedan od ciljeva Društva da se izgradnjom proizvodnih objekata hidro, vjetro i termo energije ono dovede u poziciju da postane izvoznik električne energije.

“JP Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar želi ostati osloncem i pokretačem ukupnoga gospodarskog razvitka na područjima svoje djelatnosti, u prvom redu kroz očuvanje stabilnosti poduzeća, proširenjem kapaciteta i razvojem elektroenergetskog sustava, odnosno vlastitim napretkom koji će pridonijeti ukupnom boljitku”, kazao je Krešić.

On je govorio i o početcima djelovanja JP Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar, pa je tako kazao kako je sve počelo 1992. godine, kada se raspao elektroenergetski sustav BiH, a Predsjedništvo HVO-a donijelo Odluku o formiranju JP Elektroprivreda HZHB Mostar na području pod njegovom kontrolom, pa je 17. studenoga 1992. godine izvršena registracija poduzeća.

Nakon završetka rata krenulo se s intenzivnim radom s ciljem što bržeg osposobljavanja elektroenergetskog sustava. Uspješno je izvršena sanacija i rekonstrukcija HE Rama, rekonstrukcija i sanacija HE Mostar i HE Jajce 1 kao i rekonstrukcija HE Jajce 2.

“Nakon sanacije ratom oštećenih objekata krenulo se u izgradnju novih. Tako je ova elektroprivreda jedina na području bivše države izgradila i pustila u pogon novi proizvodni objekt HE Peć Mlini, a prije godinu i pol dana puštena je u probni rad i HE Mostarsko blato. Vidan napredak postignut je kada je riječ o informacijskim tehnologijama i primjeni suvremenih dostignuća u poslovanju po svim organizacijskim jedinicama Društva “, kazao je Krešić.

Na svečane sjednice ministar energije, industrije i rudarstva FBiH Erdal Trhulj čestitao 20. obljetnicu Elektroprivrede HZHB d.d. Mostar.

“Upravljati jednom ovakvom kompanijom nije lako, isključivo zbog toga što se radi o obnovljivim izvornima energije, JP Elektroprivreda HZHB ima sto posto instaliranu snagu iz obnovljivih izvora energije i to je nešto čemu teži Europa”, kazao je ministar Trhulj.

On je dodao kako su pred upravom Društva jako veliki zahtjevi budući da se potrebe za električnom energijom svakim danom povećavaju, pa je nužno tražiti i dodatne izvore energije.

“BiH je malo tržište električne energije. Ona je nešto što nije nužno za Europu, ali Europska zajednica nužna je nama ako želimo ostati u ovom okruženju. Mi ćemo unutar ministarstva učiniti sve da ispunimo sve svoje obaveze i da kao do sada pružimo punu podršku Upravi i Nadzornom odboru Elektroprivreda HZHB-a da ova kompanija ostane likvidna i da u budućnosti poveća broj svojih kupaca”, zaključio je ministar Truhulj.

U obraćanju nazočnima predsjednik FBiH Živko Budimir čestitao je 20 obljetnicu Društva, dodavši kako je lijepo u okvirima BiH imati nešto čemu teži Europa.

“Imati obnovljive izvore u 100 postotnom kapacitetu jako je dobro. Danas nije dan kada trebamo govoriti o problemima. Cilj svima treba biti da se ima kontinuitet jedne uzlazne putanje i uvjeren sam kako će se rukovodstvo društva voditi tim ciljem. Nije rijetkost da je politika svojim djelovanjem činila i ovom poduzeću i mnogima drugima suprotno od onoga što je njena uloga, a to je stvaranje uvjeta za razvoj gospodarstva”, kazao je Budimir.

On je apelirao na sve odgovorne ljude u BiH, posebno u FBiH, da svoje djelovanje usmjere ka stvaranju uvjeta za razvoj gospodarskih kapaciteta.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -