Published On: Sub, srp 3rd, 2021

Prava je šteta da je hrvatskim medijima potpuno nezanimljiva priča vezana za ubojstvo malene Leonie

Ona zorno prikazuje sve apsurde politike azila i deportacija u Austriji, ali i EU. Možda zato hrvatski mediji ne poklanjaju dovoljno pažnje jer je njima zanimljivo predstavljati ljepše strane ilegalnih imigranata. Stvarnost ih duboko demantira.

Da se vratimo malo na priče o azilu. Konkretno na ovaj slučaj. Trojica od četvorice imala su podeblji policijski dosje.

Nisu bili deportirani, iako su sva trojica dobila negativan odgovor na zahtjev za azilom. Birokracija je odradila svoj posao jer žalbeni postupak traje predugo.

Slučaj osumnjičenog u bijegu zorno prikazuje sav apsurd.

On je zbog podebljeg policijskog dosjea već trebao biti deportiran. Federalni ured za imigraciju i zakon o azilu (BFA) donio je negativnu odluku o Afganistancu u bijegu, no optuženik je podnio žalbu, a slučaj je završio na Saveznom upravnom sudu (BVwG). Taj postupak je još u tijeku zbog čega osumnjičeni i nije bio deportiran.

Afganistanac je od 2018. godine višestruko prijavljivan zbog djela vezanih za drogu, krađu te napada.

2018. godine dobio je prvu uvjetnu kaznu. Tijekom uvjetne kazne, ponovno je počinio kazneno djelo nakon čega je završio u zatvoru. Nakon toga u zatvoru je završio još jednom. Deportacije je bila na čekanju zbog postupka na Saveznom upravnom sudu (BVwG), a isti je čitavo vrijeme ponavljao kaznena djela.

Da naglasim, ako ste primjerice Srbin, Ukrajinac, Brazilac, Bjelorus, Rus i ako napravite prekršaj vezan za primjerice rad (velika većina samo želi raditi) u roku nekoliko dana dobit ćete zabranu boravka u EU, te ćete biti deportirani po kratkom roku.

Kakvu poruku šalje Bruxelles?

Da bi dobili novčanu pomoć, stan od države, subvencije dovoljno je biti – bez putovnice. Možete i ponavljati kaznena djela. Ako pak upozorite na gore navedeno u roku od par dana ćete dobiti etiketu fašista.

Inače ovih dana su stranke s lijeve strane političkog spektra, pogotovo u Beču – izuzetno tihe.

 

R.P. l poskok.info

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x