Published On: Sat, Aug 22nd, 2020

Prašović-Gadžo: “Što o Cikotićevoj izjavi misle žene koje su migranti seksualno napadali!?”

Nakon skandalozne izjave novog ministra sigurnosti Selme Cikotića kako su migranti u BiH ‘seksi i zanimljivi’, javila se i zastupnica SBB-a u Parlamentu FBiH Sanela Prašović-Gadžo preko svog Facebook profila

Njen status prenosimo u cijelosti:

– Potpuno sam šokirana izjavom ministra sigurnosti BiH Selme Cikotica u kojoj poručuje “da je čuo seksi ideje o vraćanju migranata…”

Pitam se šta o ovom uvođenju seksa u političku komunikaciju o iznimno teškom i složenom problemu boravka u BiH nelegalnih migranata misle žene u Krajini koje su bile napadnute, seksualno napadnute? Šta o tome misli silovana žena u Krajini? Ili šta o Cikotićevoj izjavi misle  žene koje su bile izložene napadu od strane migranata u Sarajevu?

Kada državni ministar sigurnosti od kojeg se očekuje da riješi problem nelegalnih migranata koji borave u BiH kaže: “Čuo sam SEKSI ideje o vraćanju migranata…” onda svi mi u BiH shvatamo da ministar jedino realno moguće rješenje za migrantsku krizu u BiH naziva “seksi idejom” dok istovremeno on osobno s naslova funkcije koju obnaša ne nudi nikakvo drugo kvalitetno ni manje kvalitetno rješenje.

A nakon seksa, Cikotić nam je objasnio da su nelegalni migranti koji se ne žele identificirati našim policijskim agencijama, zapravo sjajni gosti koji ovdje troše novce i nadopunjuju nedostatak turista.

Svoditi problem migrantske krize na to može samo politički izvršitelj nedržavničke politike koja se izvinjavala pakistanskom ambasadoru, a sada je kroz Cikotićeva usta saopćila svoj strateški plan.