Published On: Sri, ruj 9th, 2015

Pozvat će svu djeca svijeta da jedan dan nose plave hlače i crvenu majicu!

Sirijski novinari odlučili su na simboličan način odati počast za troje tragično nastradalih sunarodnjaka koji su se utopili pokušavajući pobjeći od rata koji u toj zemlji traje od 2011. godine. Podsjećamo, na krijumčarskom čamcu, koji se na putu ka grčkom otoku Kos prije sedam dana prevrnuo u međunarodnim vodama Grčke i Turske, utopilo se 13 osoba, među kojima i tri člana obitelji Kurdi: trogodišnji Aylan, njegov dvije godine stariji brat Ghalib i njihova majka Reha.
U okviru akcije, koju će organizirati novinari iz ratom zahvaćene Sirije, a za koju još uvijek nije određen datum, djeci iz cijelog svijeta,kako prenosi “Avaz” bit će upućen poziv da jedan dan nose plave hlače i crvenu majicu, koje je na sebi imao i trogodišnji Aylan kada je pronađen mrtav na turskoj plaži.
Obitelj Kurdi pobjegla je iz Kobanea od užasa koje su činili pripadnici Islamske države (ISIL). Nada za boljim i prije svega mirnijim životom vodila ih je u samo jednom pravcu – ka Europi.
Aylan i Ghalib, koje su roditelji u posljednjem trenutku izvukli iz obiteljske kuće i ukrcali na krijumčarski brod, bili su samo u tankim majicama. Ponijeli su jedino ono što su imali na sebi. Kada se čamac prevrnuo tijekom noći, bez prsluka, dječaci nisu imali nikakve šanse preživjeti./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare