Published On: Pet, ruj 17th, 2021

POZNAVANJE USTAVA I UBROJIVOST SU UVJETI ZA KANDIDATURU: Je li Izetbegović sinoć dokazao da ih ne posjeduje?

Jasna psihološka ubrojivost, lucidnost, mentalna nepodkapacitiranost te poznavanje Ustava i pravne materije zemlje kojom želiš upravljati je preduvjet kandidature za predstavnička tijela bilo koje zemlje u svijetu. Pa tako i BIH.

Ima li ta dva uvjeta Bakir Izetbegović?

Da institucije rade svoje posao počeli bismo sumnjati u to jer bi one, INSTITUCIJE NAŠE DRŽAVE svojim SANKCIJAMA na Izetbegovićeve istupe pokazale njegovim glasačima da im politički favorit ne poznaje Ustav BIH ali i da nije nekih zavidnih mentalnih sposobnosti.

Barem to nsziremo iz sinoćnjeg nastupa iz kojeg nam je jasno dao do znanja da:

 1. Ne poznaje čak niti bližu, ratnu povijest BIH
 2. Ne poznaje pravni sustav BIH, kazneni zakon
 3. Ne poštuje  Inzkov zakon o zabrani negiranja zločina
 4. Ne poznaje Ustav BIH, posebno članak koji govori o Predsjedništvu

No BH institucije ne reagiraju kada SDA članovi šire mržnju prema konstitutivnim narodima, kada negiraju zločine ABIH i kada zagovaraju rušenje  Ustava BIH.

Jasno je, to su institucije duboke SDA države, koju u šali zovemo BIH.

Tamo sjede  SDA ljudi koji svoje političke mecene ne smiju napadati kada primjerice član predsjedništva koji se zakleo na zaštitu ustavnog poretka kaže “Moramo srušiti ovaj ustavni poredak, moramo dokinuti Dom naroda, smanjiti mu ovlasti, konstitutivnost je prevaziđena, kakva konstitutivnost itd.”.

Radi se o izravnim napadima   na ustavni poredak u BIH. Napadima nulte kategorije!

Prilično je kontroverzna šutnja i PIC-a i OHR-a nakon ovakvih rečenica.

Nužnost uvođenja Impeachmenta

U svakoj zemlji svijeta postoji Zakon o Opozivu Predsjednika.  On postoji  u BIH na razini FBIH ali na razini BIH ne postoji. I to je prava šteta.

Tim zakonom dalo bi se građanima BIH  pravo da na Ustavnom sudu pokrenu opoziv onog člana Predsjedništva koji nečasno obavlja svoju funkciju ili radi protiv onog što je prisegnuo prilikom preuzimanja dužnosti.

Doslovce svi dosadašnji bošnjački Komšići i Bakiri iz predsjedništva tim zakonom bili bi zbačeni s trona države zbog protuustavnih rečenica i izjava koje jasno pokazuju da su te osobe potpuno nesuvisle osobe.

I da preziru Ustav zemlje koju žele predstavljati. Da otvoreno rade protiv njega. Što je nečasna radnja iz pozicije Ustava.

Uzmimo samo Izetbegovićev sinošnji nastupAko odbacimo neopravdanu tezu da je šjor Bakir maliciozan čovjek, i da u njemu nema zla, što znače sljedeće rečenice osim da je on smanjene ubrojivosti:

O budućnosti BIH i njenom odlučivat će zlatni ljiljani a ne međunarodna zajednica i neki drugi i treći?

 • Šta ovo znači? Je li to znači da su zlatni ljiljani o sudbini BIH odlučili i 1995? Kada? Kako? Kojom vojnom pobjedom?
 • Možemo li to znati mi koji nismo bili svjeocima tog čuda pobjede? Zašto se to krije od ostatka BIH?
 • Ako je Bakir doista uvjeren da su uprao Ljiljani stvorili današnju BIH  zašto ne poštuje tu njihovu odluku i pobjedu zvanu Dayton? No nisu.
 • Oni sigurno nisu potpisali postojanje RS-a. Ili Bakir tvrdi da je RS proizvod Zlatnih Ljiljana? Ako da nek im to kaže u lice. A ne sa sigurne TV udaljenosti.
 • Zašto onda Bakir, i na osnovu čega, tvrdi, da će ljiljani odlučivati? S kojim povijesnim iskustvom i snagom?

I je li on, dragi Bošnjaci, uopće više ubrojiv čovjek? Evo vi recite.

Nadalje on tvrdi da su članovi Predsjedništva pripadnici tri naroda i da predstavljaju sve građane. Ovo je dokaz da on ne poznaje Ustav.

Pripadnost naciji pojedinog člana predsjedništva nije propisana Ustavom nego neustavnim pravilima CIK-a. Ugledni američki tekstopisac Ustava sigurno pod sintagmom “Croat member, Serb member and Bosniak member” nije mislio na  naciju članova predsjedništva, nego na narode koje oni predstavljaju.

Član iz RS-a se bira u RS-u pa samim time ne može predstavljati sve građane BIH. Član iz RS-a  odgovara Narodnoj skupštini RS-a a ne Parlamentu BIH. U NSRS traži moć veta.

Članovi predsjedništva iz FBIH biraju se na cijelom teritoriju FBiH no najvažniju predsjedničku ovlast – moć veta, oni ne traže u građanskom domu nego u hrvatskom  i bošnjačkom klubu Doma naroda.

Ako su Komšić i Džaferović, predstavnici svih građana zašto Ustav nalaže da moć veta Komšić mora dobiti u hrvatskom klubu Doma naroda  a Džaferović u bošnjačkom?

Prijezir vlastite države

Jasno je da Bakir Izetbegović ne poznaje niti povijest BIH, niti Ustav BIH jer tvrdi da duboko podijeljena država od tri do jučer zaraćena naroda s   tri izranjavane vojske, s ogromnom ratnom traumom , ustavom u kojem je ugrađena konsocijacija u Federaciju, jeste zapravo građanska država, zapravo jednog matičnog naroda  i čija povijest i budućnost ovisi od jedne matične vojske koja je u ratu radila zločine na samo 23% BIH, čime se može pohvaliti da je vojska s najmanje zločina.

Odnosno kako oni kažu bijahu to samo zločini pojedinaca a vojska je branila cijelu BIH samo što joj nisu dali da obrani svu zemlju nego samo 23%.

Pri čemu u tih 23% treba navesti sukob Armije BIH protiv Bošnjaka u Cazinskoj krajini, Dudakovićeva streljanja Bošnjaka Krajine bez suđenja, 30.000 protjeranih Bošnjaka Krajine u Hrvatsku, i 4000 pobijenih, od čega na Haaškom sudu nije bilo niti jednog jedinog procesa. Baš čudno. Kao da su u Krajini same Hrvate ubijali.

Schmidt, kojeg partije u Sarajevu priznaju, sad ima pred sobom jednu važnu činjenicu:

 • Komšić koji je na čelu zemlje govori protiv ustava zemlje i potkopava njen ustavni poredak.
 • Isto to najavio je Bakir.
 • Isto to danas čini i Džaferović.
 • Bilo koji srpski ili hrvatski član Predsjedništva da najavi dokidanje konstitutivnosti Bošnjaka u HNŽ-u ili nekom većinskom hrvatskom kantonu bio bi smijenjen i udaljen iz politike.
 • Bošnjački predsjednici otvoreno udaraju po samom Ustavu BIH, prijete ratom, zlatnim ljiljanima, što je sve suprotno Daytonu.

Sve to ide snažno u prilog Dodikovoj tezi da se OHR pretvorio u mač SDA i da je to antisrpska i antihrvatska institucija. 

 

Možete li doista zamisliti rečenicu koju izgovara Čović:

“O sudbini BIH odlučit će HVO ako bude trebalo i to na vrlo neugodan način”

ili rečenicu Dodikovu:

“O Sudbini BIH kao i do sada odlučit će Vojska Republike Srpske na vrlo neugodan način, ako bude trebalo”

a da nitko iz OHR-a na to ne reagira?

Upravo je to sinoć rekao Bakir , za ljiljane, i nitko iz OHR-a reagirao nije.

I onda te netko tjera, da se pravdaš, kada kažeš da je Dodik u pravu.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x