Published On: Pet, ožu 11th, 2022

POZNATI AMERIČKI VODITELJ “Što su radili u tajnim ukrajinskim biolaboratorijima? To je najsiromašnija zemlja u Europi, vjerojatno nisu razvijali nove lijekove za leukemiju”

On se osvrnuo na nedavne opaske Victorije Nuland tijekom njenog svjedočenja o Ukrajini pred senatskom komisijom za vanjske poslove u utorak.

Na pitanje da li ukrajinske vlasti imaju na raspolaganju biološko oružje, ona je napomenula da „Ukrajina ima postrojenja za biološka istraživanja“ i da je Washington „prilično zabrinut“ da bi materijali za istraživanje mogli pasti u ruke ruskih trupa.

Carlson je zaključio da je „pod zakletvom na saslušanju otvorenog odbora Victoria Nuland upravo potvrdila da su ruske dezinformacije, za koje nam danima govore da su laž i teorija zavjere i lude i nemoralne, vjerojatno, u stvari, potpuno i sasvim istinite.”

„Takve stvari ne čuju se svaki dan u Washingtonu. Pričajmo o ovim važnim vijestima i desetine pitanja odmah padaju na pamet“, rekao je on. „Što oni točno rade u ovim tajnim ukrajinskim biolaboratorijima? Ukrajina je najsiromašnija zemlja u Europi. Teško da je leglo biomedicinskih istraživanja.”

Carlson je pretpostavio da „ovo nisu farmaceutske laboratorije, vjerojatno ne razvijaju nove lijekove za leukemiju“.

„Iz vašeg odgovora, Toria Nuland, pretpostavili bismo, jer ste to sami rekli, da ovo istraživanje ima vojnu primjenu, da su radili na biološkom oružju. Opet, Vaš odgovor to sugerira“, rekao je on, prenosi Logicno.com.

Dokumentacija dobivena iz laboratorija u Ukrajini 24. veljače pokazala je da su opasni patogeni – uključujući antraks, koleru i kugu – uništeni u onome što bi moglo biti prikrivanje aktivnosti koje krše Konvenciju o biološkom i toksičnom oružju (BTWC), rusko ministarstvo vanjskih poslova rekla je glasnogovornica Marija Zaharova.

Prema podacima ruskog Ministarstva obrane, na teritoriji Ukrajine je bilo oko 30 laboratorija koje su ispunjavale naloge Ministarstva obrane SAD. Ruska vojska je citirala dokumente do kojih je došla, objavljene 9. ožujka, a koji pokazuju da je šef ukrajinskog ministarstva zdravlja Ukrajine Viktor Ljaško naredio laboratorijima da unište patogene uzorke uoči uvođenja izvanrednog stanja u zemlji.

Ruska vojska je također otkrila da „dostupni dokumenti potvrđuju brojne slučajeve prijenosa bioloških uzoraka ukrajinskih državljana u inozemstvo“, što je viđeno kao mogućnost da SAD „stvaraju bioagense koji mogu selektivno utjecati na različite etničke grupe stanovništva“. Kao takvo, ukrajinsko Ministarstvo zdravlja je navodno poslalo 350 kriokontejnera s uzorcima krvnog seruma u ​​Australiju i oko 1.000 u Njemačku.

Dnevnik.ba

guest
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Maxo
Maxo
2 mjeseci prije

Kakve ba laboratorije, zar stvarno netko pushi tu priču !? Ublehe za agresiju su dobrodošle uvijek, ali samo za agresora. Slava Ukrajini!

Alo ba
Alo ba
Šta ti kažeš na ovo?  Maxo
2 mjeseci prije

Rekla žena čovječe. Eno ti snimak…

Maxo
Maxo
Šta ti kažeš na ovo?  Alo ba
2 mjeseci prije

Baš ? Studio tv Moskva ? Eto rekla.

Zabok
Zabok
Šta ti kažeš na ovo?  Maxo
2 mjeseci prije

Rusi lažu. A amuri? Ma joook! Oni ni za živu glavu. Oni nikad ne lažu. 😏

Zabok
Zabok
Šta ti kažeš na ovo?  Maxo
2 mjeseci prije

Slava i Živjeli zenički hururzi. 24/7 u tri smjene operišu rakom oboljele mošnjake. Odakle im rak? Hebiga amuri oslabljenim urranom bombardirali srbe, a vjetar đavolak oduvao raadioaktivne oblake na musulimansko stanovništvo.

Zabok
Zabok
Šta ti kažeš na ovo?  Zabok
2 mjeseci prije

Na kosovu isto tako.

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Zabok
2 mjeseci prije

Djikane ti sam …samo pišeš srbcetu super SRBI istvanu…i oni tebi…posaljes sam sebi čestitku ko mister Bin…

Zabok
Zabok
2 mjeseci prije

Ma nisu ameri takvi. Oni to ne rade. Ponekat te bombarduju bombama sa oslabljenim uranom i to je to.

Šaćir soros
Šaćir soros
2 mjeseci prije

Rusi su ludji i od Srba ako im se mogu prodati ovakve laži…