Published On: Thu, Apr 25th, 2019

Poznata kongresnica prozvana zbog stravičnog pokolja u Šri Lanki

Alexandria Ocasio-Cortez niti jednom riječju nije se dotakla stravičnog terora i pokolja u Šri Lanki.

Kontroverzna američka demokratska kongresnica Alexandria Ocasio-Cortez prozvana je na društvenim medijima ovaj tjedan nakon što, kao opsesivni korisnik Twittera, nije stigla komentirati razorne terorističke napade u Šri Lanki koji su ubili skoro 400 ljudi na Uskrs, od toga najmanje 46. djece.

“Twitter-opsjednuta @AOC objavila je 14 puta o terorističkom napadu na muslimane na Novom Zelandu, ali nije objavila ništa o terorističkom napadu na kršćane od strane muslimanskih ekstremista u Šri Lanki.” Vrlo čudno, ”objavio je Piers Morgan u utorak.

Ocasio-Cortezova reakcija drastično se razlikuje u usporedbi s posljedicama terorističkog napada na Novom Zelandu prošlog mjeseca, kada je 50 muslimana brutalno ubijeno od strane bijelog teroriste, prenosi foxnews.

Nakon napada u New Zelandu, Ocasio-Cortez je višestruko tweetovala, koristeći se terorističkim napadom kako bi kritizirala Trumpovu administraciju i predložila strože mjere kontrole oružja u SAD-u. Ali nakon napada u Šri Lanci, niti jedan tweet o stravičnom masakru nije napisala.

Dok je o teroru u Novom Zelandu imala itekako što reći:

“Na prvi sam dan pomislila reći:” Zamisli da ti se kaže da tvoja kuća vjere više nije sigurna. ” Ali nisam mogla reći ‘zamisliti’. Zbog Charlestona. Pittsburgh. Sutherland Springs. Koje su vaše misli i molitve kad ih čak ni ne čuvaju? « je jedna od njezinih tweetova.

Kako netko može biti ravnodušan spram ovoliko zla počinjenog u Šri Lanci nije nam jasno.