Published On: Fri, Feb 28th, 2020
#3rd | By Desk

Poziv za potporu projektima braniteljskih i udruga mladih Grada Livna

Gradonačelnik Grada Livna Luka Čelan objavio je javni poziv za potporu projektima braniteljskih i udruga mladih u 2020. godini, koji će se financirati iz gradskog proračuna.

Pravo sudjelovanja ostvaruju braniteljske udruge HVO-a proistekle iz Domovinskog rata koje su registrirane i djeluju na području Grada Livna.

Iznimno, pravo sudjelovanja imaju udruge koje imaju sjedište izvan Livna ako su njihovi predloženi projekti od interesa za braniteljsku populaciju s područja Livna, što će se cijeniti u svakom pojedinačnom slučaju, navodi se u pozivu.

Financijska potpora koja se dobije od Grada bit će namijenjena za sufinanciranje udruga čiji se programi odnose na zaštitu i promicanje digniteta Domovinskog rata, podršku braniteljima, smanjenje nezaposlenosti i socijalna prava, zaštitu i promicanje ljudskih prava, borbi protiv poroka i sprečavanju nasilja, edukaciji branitelja te provođenje pomoći i samopomoći, poticanje integracije branitelja i članova njihovih obitelji u društvo.

“Za potporu projektima braniteljskih udruga u 2020. godini Grad Livno je izdvojio 15 tisuća maraka s tim da se za rad braniteljskih udruga u ovoj godini izdvaja 30 tisuća maraka”, navodi se.

Također je upućen poziv za prikupljanje prijava projekata mladih, a financijska potpora namijenjena je za sufinanciranje udruga čiji se projekti odnose na zaštitu i promicanje prava mladih, podršku inicijativama mladima, podršku obrazovanju mladih.

Pravo sudjelovanja ostvaruju registrirane udruge čiji će se projekti realizirati u interesu mladih Grada Livna, što će se cijeniti u svakom pojedinom slučaju.

Inače, za potporu projekata mladih Grad Livno iz Proračuna izdvaja 30 tisuća maraka dok mladim obiteljima ta potpora iznosi 90 tisuća maraka.