Published On: Thu, May 23rd, 2019

Poziv sunarodnjacima iz Hrvatske da na EU izborima biraju SDSS

Oporbena Stranka slobode i pravde (SSP) bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa poduprla je u četvrtak listu Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) na predstojećim izborima u Hrvatskoj za Europski parlament …

… i pozvala sve sunarodnjake iz Hrvatske da glasovima za listu 24 omoguće da u europarlamentu zastupaju interese Srba u Hrvatskoj i države u kojoj žive.

 Svjedočimo velikoj političkoj borbi u susjednoj Hrvatskoj da SDSS uspješno provede izbore i tako postane prva stranka srpskog naroda koja bi ušla Europski parlament, navedeno je u priopćenju SSP-a.

Ta stranka ocenjuje kako je “inspirativna upornost, snaga i mudrost kojom Milorad Pupovac i Dejan Jović vode kampanju i političku borbu, uprkos brojnim pritiscima, provokacijama i kampanji krajnje desnice”.

Istodobno, SSP poručuje da će “uvijek biti uz ljude od integriteta i zastupnike interesa naroda koji donose bolji život za sve i značajno unapređenje demokratskih procesa i pomirenja u regiji”.

Nekadašnji gradonačelnik Beograda i bivši predsjednik Demokratske stranke jedan je od utemeljitelja oporbenog Saveza za Srbiju, a u travnju ove godine je formirao Stranku slobode i pravde, kojoj se pridružila i Ljevica Srbije Borka Stefanovića, također nekadašnjeg člana Demokratske stranke, prenosi Hina.

(Vijesti.ba / FENA)