Published On: Pet, ruj 18th, 2015

POZIV GRAĐANIMA: Evo kako možete pomoći

Hrvatski Crveni križ uputio je apel za pomoć izbjeglicama na području Hrvatske te pozvao građane i tvrtke da doniraju novac i materijalne potrepštine za izbjeglice.
Novac se može donirati uplatom na žiro-račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb.
Kad je riječ o materijalnim donacijama, HCK je napravio popis artikala koji su u ovom trenutku potrebni izbjeglicama.
Artikli koje građani mogu donirati su
– tost ili dvopek,
– sir u listićima,
– riblje konzerve,
– pileće paštete,
– dječja hrana, i to kašice u staklenkama i formule za miješanje s vodom,
– minipakiranja suhih keksa,
– minisapun, maramice i gel za dezinfekciju bez alkohola,
– dječje pelene u različitim veličinama te higijenski ulošci (umotani u neprozirne vrećice).
U HCK-u napominju kako neće prikupljati i distribuirati ništa osim navedenih artikala, pa građane mole da zasad ne donose odjeću jer je ima dovoljno na zalihama.
Tvrtke koje žele donirati proizvode s popisa pozivaju se da se jave na e-mail: redcross@hck.hr iliprikupljanje-sredstava@hck.hr . Broj računa Privredne banke na koji se može uplatiti donacija je: IBAN HR6923400091511555516, poziv na broj: 14, za uplate iz inozemstva SWIFT: PBZGHR2X.
Također, novčane donacije moguće je uplatiti putem interneta na na www.hck.hr, kao i pozivom na telefonski broj 060 9011 (cijena poziva 6 kuna i 25 lipa, PDV je uključen).
A UNICEF je u suradnji s provedbenim partnerima na terenu pokrenuo aktivnosti za izbjeglu djecu u Hrvatskoj: osnovat će tri “mjesta za djecu” u kojima će im biti pružena psihosocijalna pomoć te rekreativne aktivnosti, podržat će patronažnu skrb za djecu i njihove obitelji te će dijeliti letke o sigurnosti i prehrani.
UNICEF je danas pozvao i hrvatske građane da se uključe u pomoć izbjegloj djeci donacijom na račun HR9223600001501092532, poziv na broj: 15698-01 ili putem interneta http://www.unicef.hr/donirajte.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare