Published On: Pon, stu 4th, 2019

POZITIVNA PRIČA: Mostarski liječnik na vlastitoj svadbi spasio čovjeka

Dr. Marko Kordić, mladi kirurg Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, sa svojim je kolegama liječnicima na vlastitoj svadbi postao junak.

Kako doznaje Večernji list, na svadbenome veselju liječnika Marka i njegove izabranice Maje, priređenom u petak u Mostaru, jednome je od gostiju iznenada pozlilo.

U pomoć su mu odmah priskočili mladoženja dr. Marko Kordić i njegovi prijatelji liječnici koji su također bili na svadebnom veselju.  Ustanovili su kako je gost doživio srčani udar te su pristupili žurnoj reanimaciji. Nasreću, sve je dobro završilo, a doznaje se kako se pacijent jučer osjećao dobro, a oporavak je tekao prema planu.

Kada je dr. Kordić kontaktiran, skromno je kazao kako je ipak samo radio svoj posao, odnosno ono što se od njega očekuje u svakom trenutku. Naglasio je i kako nije bio sam kad je trebalo spasiti život jednoga od uzvanika.

-Bili su tu još i moje kolege koji su uradili fantastičan posao, a moram svakako spomenuti i brzu intervenciju Hitne pomoći bez koje ne bismo napravili ovo što jesmo, kazao je skromno Kordić.

-Čovjek je imao infarkt na svadbi, ali sreća u nesreći je što je to bila doktorska svadba. Odmah su ga liječnici reanimirali i Hitna pomoć ga je prevezla u bolnicu gdje je smješten na odjel intezivne njege, kazao je jedan liječnik.

Ovaj nesvakidašnji događaj prepričava se među Mostarcima, ali i u cijeloj Hercegovini.

Posebno naglašavaju kako im je drago što se svadbeno slavlje nije pretvorilo u tragediju, ponajprije zahvaljujući prisebnosti mladoženje Kordića i njegovih kolega liječnika, kao i ekipe Hitne pomoći koja je u najkraćem mogućem roku došla na lice mjesta i prevezla gosta koji je doživio srčani udar u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare