Published On: Sri, ruj 16th, 2020

Pozitivan otišao na svadbu, zasad zarazio skoro 200 ljudi

Vjenčanje organizirano 7. kolovoza u omiljenoj destinaciji za takva okupljanja, vrlo brzo se izrodilo u najveće žarište epidemije u američkoj saveznoj državi Maine. Trećina oboljelih u Maineu danas povezuje se s tim događajem, a umrli se zbrajaju, piše Bild.ba.

Ravnatelj tamošnje ispostave američkog Centra za kontrolu bolesti i prevenciju (CDC), prenio je Portland Press Herald, objavio je da je to vjenčanje dovelo zasad do 176 oboljelih od covida-19, a da se broj umrlih popeo na sedam.

Za ovu državu riječ je o velikom broju iz samo jednog žarišta, jer u cijelom Maineu trenutno je registriranih 501 aktivnih slučajeva covida-19, prenosi N1.

– Trendovi kojima svjedočimo posljednja dva tjedna pokazuju da se stvari pogoršavaju, da ne idu nabolje. Covid-19 nije s druge strane ograde, on je u našem dvorištu – prenio je Portland Press Herald riječi Nirava Shaha, ravnatelja CDC-a za Maine.

Američki mediji već dulje od mjesec dana prate posljedice vjenčanja na kojem se trebalo okupiti 65 uzvanika, da bi ih na kraju bilo, kako se procjenjuje, najmanje 109 unatoč tome što je ograničenje uzvanika postavljeno na 50.

Vjenčanje su organizirali u ruralnom gradiću Millinocket, popularnom po takvim i sličnim okupljanjima, jer je smješten uz pitoreskno jezero Moosehead, uz najveću planinu u Maineu i okruženo šumom.