Published On: Sri, kol 23rd, 2017

Požari u Hercegovini: Stanje teško, vatrogasci pale protupožar, vojska u pripravnosti

Iako je djelovanje helikoptera Oružanih snaga BiH na području Čapljine spriječilo katastrofu, stanje na terenu je još uvijek opsadno.

Vatrogasci se na terenu bore s požarima koji neprestano izbijaju, a vojska je u pripravnosti za nove angažmane helikoptera.

Trenutno je najgore stanje na području Dretelja gdje je novi požar izbio poslijepodne dolazeći iz područja Šurmanci, javlja Anadolu Agency (AA).

Iako je na terenu stanje dramatično, te se vatreni plamen spustio gotovo do obiteljskih kuća, zapovjednik Civilne zaštitite HNŽ-a Eugen Ćubela ističe da je vatra pod kontrolom.

– Vatrogasci pale protupožar zbog vjetra, a i Oružane snage BiH su u pripravnosti – kazao je Ćubela. On ističe da će vatrogasci požar držati pod kontrolom do djelovanja helikoptera OS.

Brigadni general Oružanih snaga BiH Ivica Jerkić ističe da će dva helikoptera oružanih snaga na području Hercegovine djelovati dok god to bude potrebno.

– Jutros su dva helikoptera za 4 i pol sata djelovanja od 6.30 do 11 sati izbacila 120 tona vode. Sad su na odmoru, kasnije će opet djelovati. Imamo odobrenje od Predsjedništva preko Ministarstva obrane da djelujemo i djelovat ćemo dok bude trebalo – kazao je Jerkić.

U ovome trenutku, kako Jerkić ističe, 80 vojnika je raspoređenih u Hercegovini od čega je 30 u Berkovićima, u Čapljini 35 u Međugorju 15, a od Bileće do Livna 100 u pripravnosti.

Požarište su posjetili načelnik Općije Čapljina Smiljan Vidić, premijer HNK-a Nevenko Herceg i zapovjednik Civilne zaštitite HNŽ-a Eugen Ćubela kao i ekipa Anadolu Agency (AA).

Pročitajte više na: https://www.vecernji.ba/vijesti/pozari-u-hercegovini-vatrogasci-pale-protupozar-vojska-u-pripravnosti-1190087 – www.vecernji.ba

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>