Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

POŽARI NE JENJAVAJU VEĆ SEDAM DANA Vatrene stihije prerastaju u najveću prirodnu katastrofu u povijesti Kanade

Must Read

Veliki šumski požar koji već sedam dana hara, u subotu se dodatno proširio, nošen vrućim, suhim vjetrovima kroz kanadsku pokrajinu Albertu, prisilivši na evakuaciju radnike koji rade na vađenju naftonosnog pijeska, prenose agencije. Požar koji prerasta u najgoru prirodnu katastrofu u povijesti Kanade, tijekom dana gotovo se udvostručio.

Zbog požara je već evakuirano 88.000 ljudi iz grada Fort Mekmareja, podsjećaju agencije. Policija je ispratila još jedan konvoj stanovnika područja sjeverno od tog grada bogatog naftonosnim pijeskom. Do sada je izgorjelo oko 1.600 kuća, a šteta za osiguravajuća društva mogla bi iznositi sedam milijardi američkih dolara. Temperature su se tijekom dana popele na 28 stupnjeva Celzijevih i vrijeme otežava borbu s požarom. Požar se proširio na jugoistok i zahvatio je 156.000 hektara, prenio je CBC News. Povratak stanovništva ne predviđa se tako skoro.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -