Published On: Pon, sij 18th, 2021

Požar u naselju za beskućnike izazvao paniku u američkom Kongresu

Zgrada američkog Kapitola evakuirana nakon što se iza nje počeo dizati gust oblak dima. No izgleda da se, unatoč prvotnim informacijama koje su govorile o sigurnosnoj prijetnji, radilo o požaru koji je zahvatio obližnje naselje za beskućnike, javlja NBC News.

Kako je na Twitteru javio novinar NBC-ja Frank Thorpe, zaposlenicima Kapitola poslana je poruka u kojoj je stajalo: “Sve zgrade u sklopu kompleksa Kapitol: Vanjska sigurnosna prijetnja, nije dozvoljen ulazak ni izlazak. Držite se podalje od vanjskih prozora i vrata. Ako ste vani, potražite zaklon.”

Požar u naselju za beskućnike

Oko dvadeset minuta nakon toga isti novinar je javio kako mu je policijski dužnosnik potvrdio da je evakuacija bila potaknuta požarom koji je zahvatio naselje za beskućnike koje se nalazi iza zgrade Kapitola.

Policija koja osigurava Kapitol potom je objavila priopćenje za javnost u kojem se navodi kako u kompleksu zgrada Kapitola nije zabilježen nijedan požar.

“Evakuacija Kapitola naređena je zbog mjera opreza. Nema požara na području Kapitola niti u zgradama kompleksa. Dužnosnicima i osoblju se savjetuje da ostanu na sigurnom dok traje istraga ovog incidenta”, navodi se u priopćenju.

Nedugo zatim su se oglasili i washingtonski vatrogasci.

“Izašli smo na intervenciju zbog vatre koja je izbila vani. Vatra je ugašena, nitko nije ozlijeđen. To objašnjava dim koji su mnogi vidjeli”, objavili su na Twitteru./HMS/