Published On: Čet, kol 9th, 2012

Požar kod Konjica širi se prema tvornici streljiva, tražit će se pomoć agresorske Hrvatske?

Požari koji su se proširili diljem Bosne i Hercegovine još uvijek ne jenjavaju. Kako je izjavio šef Odsjeka za zaštitu i spasavanje pri Ministarstvu sigurnosti BiH Idriz Brković, najkritičnije na području Glavatićeva u Konjicu.

“Još uvijek nije stavljen pod kontrolu, a počeo je da se širi prema objektima namjenske proizvodnje ‘Igman-Konjic’. Kao što je već poznato, u tim objektima proizvode se i skladište municija i eksplozivi. Bilo bi opasno ako se požar proširi do navedenih objekata”, istakao je Brković za agenciju Anadolija.

Ukoliko se stanje pogorša, otvorena je mogućnost da se i susjednoj Hrvatskoj uputi zahtjev za pomoć

Aktivni su još uvijek i požarioko Tomislavgrada i Mostara. No, Brković napominje kako informacije s terena ukazuju na to da su navedeni požari pod kontrolom. U Tomislavgrad su upućene Oružane snage BiH, dok iz Mostara još uvijek nisu zatražili pomoć. Požari oko Bileće, Ljubinja i Trebinja ne šire se i pod kontrolom su, navodi Brković i dodaje:

„Ministar sigurnosti obratio se komandantu snaga EUFOR-a u BiH Robertu Briegeru, tražeći pomoć. Njihov helikopter može ponijeti samo 500 litara vode. EUFOR nam je uvijek bio spreman pomoći. Prema trenutnim procjenama, još uvijek nema potrebe za traženjem međunarodne intervencije.“

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare