Published On: Čet, srp 15th, 2021

NE ŽELE U BOŠNJAČKI DOM NARODA: Jesu li Bošnjaci u biti shvatili da su Stari Hrvati?


Sve više Bošnjaka želi hrvatski pasoš. Sve više Bošnjaka ima ili želi imati nekretninu u Hrvatskoj. Već troje izbore između hrvatskog ili bošnjačkog člana Predsjedništva većina Bošnjaka se odlučuje birati hrvatskog člana Predsjedništva.

Bošnjaci navijaju za Hrvatsku na svjetskim prvenstvima.

Mnoštvo Bošnjaka tvrdi da s Hrvatima nemaju nikakvih problema i da ih samo politike zavađaju.

Zlatan Ibrahimović je Bošnjak Hrvat.

Mnoštvo Bošnjaka ponosi se Hrvojem Vukčićem Hrvatinićem.

Bošnjake više zanima što govori hrvatski predsjednik Zoran Milanvić nego bošnjački Džaferović. Bošnjački Otac Nacije Izetbegović nositelj je najvećeg hrvatskog odličja mlade hrvatske države. Bošnjaci su prigrili HOS i Blaža Kraljevića a Hrvati u BIH nisu.

Većina ih je danas ponosna na hrvatskog bana, vladara jedne od  hrvatskih banovina prije Pacte Convente,  potom kralja Tvrtka Kotromanića, čiji je svaki srednjovjekovni dopis papama počinjao sa “U ime Oca i Sina i Duha Svetoga”.

Bošnjaci vole hrvatsku kuhinju,  vole Olivera, Mišu Kovača, sjećaju se dalmatinskih hotela iz rata u kojima su  bili tako “mučeni” da im se svake godine ide dolje.

Pamte Bihać, pamte da su Hrvati oslobodili i Jajce. Danas većinsko bošnjačko Jajce. Ne postoji primjer u historji svijeta da neki narod, većinom kršćanski oslobodi neki grad i potom pozove muslimane u njega. Jedini razlog može biti da se radi o istom narodu?

Bošnjaci su sačuvali Crkvu Svetog Ante u Bihaću , crkvu u kojoj je pokopano hrvatsko plemstvo tog vremena, u gotovo izvornom obliku. Samo što je sad džamija. Al je sve ostalo isto.

Većina Bošnjaka ponosni su na ljiljane, točnije na tri ljiljana, starokršćanski , pače križarski znak koji je hrvatsko plemstvo Kotromanića prihvatilo nakon znaka lava, kad su se nastojali probližiti kruni Anžuvinaca, kako bi stvorili otpor prema ugarskim namjerama osvajanja Bosne.

Bošnjaci slave posljednjeg kralja katolika Stefana Tomaševića, hrvatskog kralja, bosanskog i srpskog despota.

Kako vidimo Bošnjake sve više zanima hrvatski klub Doma naroda i žele biti dio tog kluba, a sve manje ih zanima bošnjački klub naroda. Bakir sam tvrde da je Bošnjaku u hrvatskom klubu naroda mjesto. I da će pored biranja hrvatskog člana Predsjedništva birati i hrvatski klub Doma naroda. Time implicitno i sam Izetbegović tvrdi da su Bošnjaci Hrvati.

Prema tome ako Bošnjaci smatraju da su dio hrvatskog kluba Doma naroda postavlja se pitanje zašto su se 90-ih izjasnili Bošnjacima ako se smatraju dijelom hrvatskog naroda?

I što će im bošnjački klub Doma naroda?  I zašto se ljute na okorjele hrvatske desničare kad ih ovi nazivaju Hrvatima islamske vjere? Ako želiš u Hrvatski klub Doma naroda, ta Hrvat si islamske vjere i sam negiraš bošnjačku naciju.

Ako im je nacionalno nebitno eto rješenja za BIH.

Svi Bošnjaci da se izjasne Hrvatima, zauzmu hrvatskle klubove Domova naroda izaberu stoti put hrvatskog člana Predsjedništva, ukinu bošnjačke klubove i bošnjačkog člana Predsjedništva, Bošnjački institut da preimenuju u Hrvatski institut,  stvorila bi se dva entiteta, Hrvatska federacija i Srpska republika. Ne bi bilo potrebe za biranjem i bošnjačkog člana Predsjedništva nego bi se birao jedan srpski i jedan hrvatski. BIH bi postala srpskohrvatska država.

Milijun i pol građana FBIH još bi dobili EU državljanstvo. FBIH bi postala znatno mobilnija i ekonomski moćnija od Srpske.

Čemu uopće koncept bošnjaštva ako Bošnjaci žele Hrvatima biti?

Iz te pozicije EU muslimana Hrvata u FBIH ideja Islama lakše mogla u EU nego što je danas? Nije li to i u interesu Patkovića, Mahmuljina i Muslimanskog bratstva?

Hrvatska republika FBIH postala bi republika građanska, ne bi bili potrebni domovi naroda.

Većina Hrvata u toj republici bili bi muslimanske vjeroispovjesti a manjina bi bili katolici. No hrvatski identitet bi ih povezivao. I više ne bi bilo trvenja. Federalna TV zvala bi se Hrvatska televizija. Al Jazeera bi se zvala Al Croatica.

Tako bi fašistička ideja HSP-a i HOS-a koju su mnogi Bošnjaci prihvatili 1992 pobijedila. I dobila bi svoj demokratski šlagvort.

Prostom većinom u Parlamentu Hrvatske republike, Hrvati muslimani kao većina, mogli bi ukinuti i domove  naroda ali i zabraniti rad HDZ-u. Možda i proglasiti fašističku hrvatsku republiku u kojoj bi politički rad bio dozvoljen samo HSP-u i SDA-u?

Tada bi se moglo i razmišljati i o novom građanskom konceptu cijele BIH odnosno referendumu na kojem bi se ukinula srpska konstitutivnost u BIH. Dakle i Srpska republika.

Jer bi građanska većina to mogla izglasati.

Dakle jedini način da Bošnjaci u FBIH unište Hrvate jeste da se sami proglase svi Hrvatima, i da putem starčevićanskih ideja izbiju na Drinu. Ovako Hrvate guraju uz Srbe i stvaraju prilično stabilan politički blok. Proustavni BH blok. Koji čini 50% BIH građana i 2/3 BH konstitutivnosti.

Nisu nam jasni. Zar je toliki problem reći da si Hrvat?

Apeliramo da primjetite blagi cinizam ovog teksta.
Tekbirčić svima.