Published On: Sub, svi 12th, 2012

Povratak Bruce Leeja u park Zrinjevac

20120511_nino_raspudic (1)Brončani spomenik Bruce Leeju, junaku mnogih sretnih djetinjstava, mogao bi uskoro ponovno biti postavljen na pijedestal u gradskom parku Zrinjevac. Podsjetimo, spomenik Bruce Leeju, postavljen prije sedam godina, ubrzo se našao na meti vandala i od tada stoji oštećen i uskladišten u prostorijama komunalnog poduzeća. Inicijativu za vraćanje spomenika pokrenuo je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Čeka se proračun

– Spomenik je u takvom stanju da ga je potrebno restaurirati i pripremiti za postavljanje. Namjeravamo ga vratiti u Zrinjevac gdje mu je i mjesto, ali ne možemo još govoriti kad će to biti jer su za to potrebna određena sredstva za tu namjenu, a grad još nema usvojen proračun. Tek kad bude usvojen proračun, spomenik će biti vraćen – kazao je gradonačelnik Bešlić. Spomenik Bruce Leeja Mostaru 2005. godine darovala je Udruga Urbani pokret, na čijem su čelu bili prof. dr. Nino Raspudić i književnik Veselin Gatalo, koji su bili uvjereni da će upravo taj spomenik unijeti nešto pozitivno u sumornu svakodnevicu Mostarcima. Jedan od inicijatora postavljanja spomenika Veselin Gatalo istaknuo je da je spomenik mogao biti pravi turistički hit i da za njega ima mjesta u Mostaru. – Naravno da Bruce Leeja treba vratiti u park Zrinjevac, ako ništa, onda iz turističkih motiva jer će to biti novi boom u gradu. Morate znati da dok je spomenik Bruce Leeja bio na svome mjestu da se oko njega fotografiralo više desetaka tisuća ljudi i kako je ta priča obišla cijeli svijet.

Turistički boom

Po prvi put Mostar je bio jedna lijepa i zanimljiva priča. Taj spomenik bio je moj i Ninin poklon gradu Mostaru i grad je taj koji je vlasnik spomenika. Međutim, Gradska uprava do sada se vodila politikom tko ne radi, taj i ne griješi. Zato i jest toliko vremena bio uskladišten. Dakako, spomenik Bruce Leeju može popraviti imidž Mostara – istaknuo je Veselin Gatalo. Ni najmanje ne sumnjamo da će brončani spomenik Bruce Leeju ponovno biti velika atrakcija za sve posjetitelje grada na Neretvi.

(www.vecernji.ba)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare