Published On: Tue, Aug 29th, 2017
#3rd | By Desk

Povodom Kurban-bajrama Erdogan donirao 200 grla goveda za klanje kurbana u Širokom Brijegu

Osim Prijedora, klanje kurbana bit će organizirano i u Širokom Brijegu.

U povodu Kurban-bajrama turska humanitarna organizacija Crveni polumjesec u ime dobročinitelja podijelit će tisućama obitelji širom BiH kurbansko meso od 200 grla goveda.

Širom Bosne i Hercegovine Crveni polumjesec u ime dobročinitelja, među kojima je i prva dama Republike Turske Emine Erdogan, podijelit će deset tisuća paketa kurbanskog mesa od po pet kilograma. Klanje kurbana bit će organizirano u Prijedoru i Širokom Brijegu.

Turski Crveni polumjesec, jedna od najznačajnijih svjetskih humanitarnih organizacija, od svog osnivanja 1868. godine milijunima ljudi je pružila ruku pomoći. Od 2007. godine u ime turskih dobročinitelja širom svijeta dijeli i kurbane, javlja Anadolija.

Tijekom podjele kurbana bit će nazočni i visoki dužnosnici Crvenog polumjeseca.

“Ovu aktivnost treba vidjeti kao poklon turskog naroda bratskom bosanskohercegovačkom narodu. A kao što je poznato jedna od zapovijedi prinošenja žrtve (kurbana) jeste da se ona podijeli i susjedima, i ono što mi ovdje činimo je u tom kontekstu”, kazao je predsjednik turskog Crvenog polumjeseca Kerem Kinik.

Pored Turske, Crveni polumjesec ove godine će podijeliti kurbane u zemljama azijskog, afričkog, europskog kontinenta te obogatiti trpeze materijalno ugroženim obiteljima.

Crveni polumjesec, koji već 149 godina služi ljudima širom svijeta, ukupno u 32 zemlje će klati kurbane u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, na Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori, Albaniji, Srbiji, Senegalu, Nigeru, Čadu, Etiopiji, Sudanu, Južnom Sudanu, Gvineji, Kamerunu, Burkinu Faso, Ugandi, Keniji, Somaliji, Džibutiju, Pakistanu, Bangladešu, Kirgizstanu, Tataristanu, Mongoliji, Afganistanu, Palestini, Iraku, Libanonu, Turskoj Republici Sjeverni Cipar, Siriji i Jemenu, prenosi Bljesak.info