Povjernetsvo “potkovalo” zahtjev za Budimirovu smjenu

Povjerenstvo je nedavno osnovano u Zastupničkom domu sa zadatkom da ispita, odnosno da Zastupničkom domu predloži zaključke o tome je li Budimir dostojan njegove visoke funkcije, zaključilo je KAKO postoji opravdanost za provođenje postupka za ispitivanje je li Živko Budimir dostojan obavljati dužnost predsjednika FBiH.

Drugi zaključak ovog povjerenstva je da treba zahtijevati Budimirovu smjenu. zaključke ĆE Povjerenstvo, u formi prijedloga, uputiti Zastupničkom domu Federalnog parlamenta na izjašnjavanje.

Pet članova ovog parlamentarnog tijela donijelo je zaključke jednoglasno u odsustvu tri člana koji su napustili sjednicu s obrazloženjem da nisu utvrđeni kriteriji prema kojima bi Povjerenstvo odlučivalo o (ne)dostojnosti Živka Budimira.

Budimir je jučer pred ovim povjerenstvom odbio tvrdnje da je činio nešto pogrešno u pomilovanjima te dobivao suprotna mišljenja od potpredsjednika Federacije ili od federalnog Ministarstva pravde.

Potpredsjednik Federacije Bih, Svetozar Pudarić, rekao je kako od njega Budimir nikada nije zatražio mišljenje o nekom pomilovanju.

Dnevnik.ba