Published On: Tue, Mar 17th, 2020

POTVRDIO KRIZNI STOŽER HNŽ Prvi slučaj zaraze koronavirusom u Mostaru

***Jučer su u SKB Mostar primljena 2 pacijenta sa šireg područja Mostara – otac i sin, po njihovom navodu, bez pozitivne epidemiološke anamneze, te s respiratornim teškoćama i upalom pluća, koji su potom smješteni na Odjel za plućne bolesti, priopćeno je iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva HNŽ.

Navode da su tijekom jutra u SKB Mostar testirani na COVID-19, te je za oca utvrđen pozitivan, a za sina negativan rezultat.

Uzorci se šalju na konačnu potvrdu u laboratorij UKCS Sarajevo, koji je određen za referentni laboratorij za COVID-19.

HMS je ranije neslužbeno doznao da je jedna osoba, koja je primljena na SKB Mostar pozitivna na koronavirus, a da se osnovano sumnja da je i drugi pacijent zaražen. 

Kako je neslužbeno otkrio izvor HMS-a radi se o ocu i sinu iz mostarskog naselja Ilići koji su se vratili iz Italije.

Doznajemo da je problematično i to što spomenuti dvojac nije prijavio da imaju ikakve simptome pa se ne zna koliko još ljudi može biti zaraženo.

RTV Herceg Bosne objavila je da neslužbeno doznaju da će sve osobe koje su jučer i danas boravile na Centru za urgentnu medicinu SKB mostar biti pozvane na testiranje na koronavirus.

Izvanredna konferemncija Kriznog stožera ministarstva zdravstva HNŽ održat će se u 15:30 nalon čega će biti poznato više informacija./R. I./HMS