POTVRĐENO U Zagrebu nema koronavirusa

Žena koja se od jučer nalazi u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” nema koronavirus i njen nalaz je nakon provedenog testiranja negativan, potvrdila je rano jutros dežurna liječnica dr. Davorka Lukas.

Njen nalaz je negativan, kazala je dr. Lukas nakon što je provedena dijagnostika i obrađeni brisevi koji su trebali otkloniti sumnju na koronavirusnu infekciju. Kazala je ranije kako je 42-ogodišnja žena, koja je kratko boravila u Kini, dobrog općeg stanja te da ima blaže simptome, povišenu temperaturu i kašlje. Suprug pacijentice, s kojim se prije četiri dana vratila iz Kine i Hong Konga, već je ranije testiran, a nalaz je bio negativan, javlja HRT.

I muškarci primljeni jučer u kliniku nisu zaraženi

Kod oba muškarca koja su u subotu primljena u tu kliniku utvrđeno je da nisu zaraženi koronavirusom, negativan nalaz na taj virus potvrđen je u subotu navečer kod hrvatskog građanina koji je boravio mjesec dana u Kini, a već ranije iz te je bolnice otpušten Kinez iz Belgije.

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je da nema razloga za paniku te da ni kod jednoga od njih nisu zabilježeni ozbiljniji zdravstveni problemi.

Pacijent je u Kini bio febrilan, imao je virozu za što je dobio terapiju, prestao je biti febrilan. Po povratki u Hrvatsku ponovno kašlje. U ovom trenutku nema temperaturu. Na pregledu je u infektološkoj klinici i dalje će se postupiti u skladu s preporukama. Vjerojatno će biti zadržan u izlolaciji, rekao je za HRT ministar zdravstva.

Ispoštivali smo sve protokole, zaprimili tog muškarca, ne mogu niti reći bolesnika jer doista ima blage simptome bolesti, u našu kliniku kako bi se otklonila ta sumnja na virusnu infekciju, objasnila je ranije danas Davorka Lukas, dežurna liječnica.

more recommended stories