Published On: Mon, Sep 4th, 2017
#3rd | By Desk

Potvrđena optužnica Širokobrijažaninu koji je napao nevjestu, bio je neubrojiv

Županijski sud u Širokom Brijegu u ponedjeljak, 4. rujna 2017. godine, potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu koja je podignuta protiv G.S., rođenog 23. kolovoza 1991. godine u Mostaru zbog osnovane sumnje da je u neubrojivom stanju počinio protupravno djelo ”Ubojstvo u pokušaju” iz čl. 166 st. 1 u vezi sa čl. 28 KZ F BiH, potvrđeno je za portal Jabuka.tviz Tužiteljstva ŽZH.

”Optuženik se tereti da je 24. lipnja 2017. godine, oko 21.00 sat, u Širokom Brijegu, u obiteljskoj kući u kojoj živi sa bratom Z.S., njegovom suprugom A.S. i njihovo dvoje maloljetne djece, u neubrojivom stanju – zbog duševne bolesti kroničkog psihotičnog poremećaja, ušao je u kuhinju obiteljske kuće, iz koje je uzeo nož, pa u namjeri da usmrti svoju nevjestu A…, koja se u tom trenutku nalazila na balkonu, prišao istoj govoreći: ‘da vidimo tko je jači’, pa kada ga je A… ugledala da s nožem u ruci ide prema njoj pokušala je pobjeći vičući: ”upomoć, upomoć!’, ali optuženik ju je sustigao i nožem joj zadao ubodne rane u predjelu trbuha zbog kojih ozljeda je oštećena A…upućena na liječenje u SKB Mostar”, izjavio je za portal Jabuka.tv viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH Josip Aničić.

Aničić napominje da se optuženik po Rješenju Županijskog suda u Mostaru nalazi u pritvoru koji može trajati najduže do 24. rujna 2017. godine, te da je podnesen prijedlog da se pritvor produlji sve do okončanja kaznenog postupka zbog bojazni da bi optuženik mogao ponoviti djelo odnosno dovršiti isto prema oštećenoj.

7. rujna 2017. godine pred Županijskim sudom u Širokom Brijegu zakazano je ročište povodom izjašnjenje o produženju pritvora optuženiku.