Published On: Čet, kol 22nd, 2019

Potvrđena optužnica protiv Smiljane Srnec, suđenje će početi u najkraćem mogućem roku

Optužno vijeće Županijskog suda u Varaždinu u četvrtak je zaključilo da postoji dovoljno dokaza da se potvrdi optužnica protiv Smiljane Srnec (45) koju je Županijsko državno odvjetništvo podnijelo protiv nje zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić 2000., a čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču u veljači ove godine

Da je optužnica protiv Smiljane Srnec prihvaćena potvrdio je glasnogovornik Županijskog suda Darko Galić te je izvijestio da je istražni zatvor produljen, kao i da će suđenje krenuti u najkraćem mogućem roku.

Srnec je nazočila sjednici optužnog vijeća, a prilikom dolaska kratko je odgovorila na pitanja novinara.

‘Nemam komentara, ali nisam’, odgovorila je Srnec na pitanje je li kriva za ubojstvo svoje sestre, javlja Večernji list.

Sud je potvrdio optužnicu u kojoj tužiteljstvo smatra da ima dovoljno dokaza da je Smiljana Srnec s najmanje pet udaraca tvrdim predmetom po glavi prije 19 godina usmrtila sestru čije je tijelo 16. veljače ove godine pukim slučajem pronađeno skriveno u zamrzivaču u hodniku obiteljske kuće.

Vjeruju da će otisci prstiju i DNK pronađeni u zamrzivaču uvjeriti sudsko vijeće da je Smiljana, koja se brani šutnjom, ubila tri godine mlađu sestru.