Published On: Sri, stu 4th, 2020

Potvrđena optužnica protiv Osmana Mehmedagića i Muhameda Pekića

Potvrđena optužnica Suda Bosne i Hercegovine protiv direktora i rukovoditelja Obavještajno-sigurnosne agencije BiH /OSA/ Osmana Mehmedagića i Muhameda Pekića stigla je u pisarnicu Tužiteljstva BiH, izjavio je Srni postupajući tužitelj u ovom predmetu Oleg Čavka.

Sutkinja za prethodno saslušanje Suda BiH Enida Hadžiomerović potvrdila optužicu protiv Mehmedagića i Pekića koja ih tereti za zloporabu položaja ili ovlaštenja.

Sam Mehmedagić izjavio je danas Srni da nije upoznat da je Sud BiH potvrdio optužnicu protiv njega i istaknuo da nije dobio nikakav dopis iz ove pravosudne institucije.

“Pune ruke su mi posla, radim i nemam nikakvu informaciju da je Sud BiH potvrdio optužnicu protiv mene. Nisu me ni odvjetnici o tome obavijestili”, rekao je Mehmedagić.

Jedan od Mehmedagićevih odvjetnika Senka Nožica rekla je Srni da ni ona nije dobila informaciju da je protiv Mehmedagića potvrđena optužnica.

“Moj kolega odvjetnik, koji također zastupa Mehmedagića, me nije obavijestio da je dobio bilo kakav dopis iz Suda BiH kada je riječ o optužnici”, rekla je Nožica.

Tužiteljstvo BiH prema optužnici traži da se Mehmedagiću zabrani obavljanje dužnosti direktora do okončanja kaznenog postupka.