Published On: Čet, lip 30th, 2016

POTSDAM: Majka dječaka porijeklom iz BiH se suočila s ubicom sina

POTSDAM – Aldijana Januzi (29), majka ubijenog Muhameda Januzija (4), svjedočila je danas u sudu u procesu protiv Silvija Šulca (33), optuženog za ubistvo malog Muhameda i šestogodišnjeg Eliasa S. iz Postdama. Januzijeva, porijeklom iz BiH, juče se prvi put direktno suočila s ubicom njenog sina.

Na pitanje predsjedavajućeg sudije da li poznaje Silvija Šulca, ona je odlučno reklada ga ne poznaje. “Ne, nikada ga u životu nisam vidjela”, rekla je ona ne gledajući ubicu. “Ali imam samo jednu želju – da ostatak života provede u zatvoru ili da se ubije”, dodala je Aldijana Januzi. Ona je tijekom svjedočenja ispričala detaljno kako je došla sa djecom u Azilantski centar da podigne socijalnu pomoć.

Međutim, u jednom momentu su primijetili da Muhameda nema. Odmah su počeli da ga traže, ali bezuspješno. Alarmirali su i policiju, ali su pravu istinu saznali tek nakon četiri sedmice, kada je pronađeno Muhamedovo tijelo u gepeku Šulcovog automobila.

Od tada, Aldijana priznaje da ne može da spava, te da je imala dva spontana pobačaja. Prema navodima optužnice, Silvio Šulc je iskoristio metež i nepažnju, te odveo Januzija iz prostorija Azilantskog centra. Dijete se otimalo, ali on ga je na silu odveo u svoj stan u četvrti Flaming. Tu je, prema navodima optužnice, dao dječaku pilulu za spavanje, nakon čega ga je silovao.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>