Published On: Čet, stu 7th, 2019

POTRESNA PRIČA: Majka ga je ostavila, a on ima samo jednu želju…

Dejan Zorić (11) koji živi u teškim uvjetima, u kući koja se urušava s bakom, djedom i ocem u selu Donji Agići kod Novog Grada, ima samo jednu želju – da dobije toalet gdje se može normalno okupati i sobu za učenje.

– Moji drugari u mom razredu imaju svi svoju sobu i kupatilo, jedino ja to nemam i zato mi je žao, volio bih da imam svoju sobu i kupatilo, da bih se mogao tuširati i da bih imao svoju sobu za učenje, kao što oni imaju, priča  dječak Dejan za portal dnevnick.com. Dječak kojem je splet okolnosti života, već u najranijoj mladosti stavio prepreke i sivilo u odrastanju.

Ovog jedanaestogodišnjeg dječaka, majka je ostavila prije nekoliko godina i sa sobom povela njegovu mlađu sestru, koja mu mnogo nedostaje.

– Volio bih da mi se moja sestra vrati i da mi se napravi kuća, zato što bih volio da moja sestra ide sa mnom u školu i da imamo svoju sobu za učenje i igru. Ja ne bih volio da živim u gradu, volio bih da živim ovdje u selu, zato što ne bih mogao da se odreknem svog sela gdje sam rođen i svojih drugara , govori Dejan. Svakog dana Dejan po brdovitom i teško prohodnom putu prepješači i po deset kilometara na putu od kuće do škole. Iako nema uvjete za učenje kao njegovi vršnjaci, u školi postiže vrlo dobar uspjeh i talentiran je sporaš.

– Svakodnevno nestaje struje, gotovo svaki drugi dan, a o računalu samo mogu da sanjam, kao što imaju moji drugari, priča Dejan.

Obtelji Zorić možete pomoći na sljedeći način:

Sberbank : 567-363-5900-5252-25

NLB Razvojna banka: 562 007 812 885 2740

Broj deviznog računa za uplate iz inostranstva:

IBAN : BA 395 620 0781 556 878 87

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare