Published On: Uto, ožu. 14th, 2017

POTRESAN STATUS Ike Ferrer-Gotić: Bagro, zbog vas se moje dijete pokušalo ubiti

Sarajevo često docira drugima o multikulturi. A svako malo neko dijete u Sarajevu, koje je dijete miješanog braka trpi nasilje zbog toga. Sjetimo se slučaja posinka pokojnog Dubravka Lovrenovića. I sada ovo. Dijete koje je druge boje kože u “prijestolnici” tolerancije trpilo je progon vršnjaka. Žao nam je što gđa. Ferer Gotić, ovaj očiti primjer rasizma među mladima prebacuje na nacionalizme na razini BIH. Zašto? Zato što , barem u Sarajevu nema problema s nacionalizmima. Pošto za boj triju nacionalizama u Sarajevu trebaju tri strane. Dok je u Sarajevu samo jedna. Gospođo Gotić, dršte se , i svaka čast na reakciji. I da Vas podsjetimo, ljudi druge boje kože, u Mostaru su ugledni doktori, pa čak i ambasadori ispred “fašističkog” HDZ-a, a jedan tamnoputi mladić afričkih korijena bio je izabran za mistera Hercegovine. Wagner je najpopularniji nogometaš u Hercegovini. Pošaljite kćer na jug, ako mislite da joj u Sarajevu nije osigurano sigurno odrastanje. I nemojte nas nazivati ustašama. Mi ustaše nismo uveli u Vladu FBIH. SDP iz Sarajeva jeste.

Televizijska voditeljica Ika Ferrer Gotić objavila je na društvenoj mreži Facebook da je njena maloljetna kćerka pokušala izvršiti samoubojstvo zbog vršnjačkog nasilja. Policija tvrdi da nema prijavljen pokušaj samoubojstva djeteta, ali da su reagirali, u četvrtak, 9. ožujka, zbog vršnjačke svađe u Osnovnoj školi Kovačići u Sarajevu.

Ika Ferrer Gotić objavom statusa na Faceboku skrenula je pozornost javnosti na to da je, kako tvrdi, njena maloljetna kćerka žrtva vršnjačkog nasilja. Uznemirena zbog svega, nije željela davati izjave za medije, ali je istaknula da su i ona i njena kćerka jako potresene zbog svega što se dogodilo.

Kako se saznaje iz policijskog izvješća, incident se dogodio 9. ožujka u školi Kovačići, koju pohađa maloljetna kći Ike Ferrer Gotić. Iz Ministarstva unutarnjih poslova navode da je na času došlo do svađe između djece, da se svađa nastavila i ispred škole te je djevojčica stala na ulicu govoreći da se neće pomaknuti, ali su je njeni vršnjaci ipak sklonili. Sazvan je i roditeljski sastanak.

“U Drugoj policijskoj upravi nemamo prijavljen događaj u vezi s pokušajem samoubojstva djeteta o kojem je riječ. Nastavnik O. Š. Kovačići obavijestio je policijskog službenika koji obavlja poslove i zadatke Rad policije u zajednici da je na času došlo do svađe između spomenutog djeteta i učenika iz razreda koji ona pohađa. Također, obaviješten je da se svađa nastavila i izvan škole, te da se u prepirku uključio još jedan učenik. Nakon toga, spomenuto dijete je stalo na ulicu govoreći da se ne želi pomaknuti, ali su maloljetni učenici je ipak sklonili s ulice. Također smo informirani da je 10. ožujka u prostorijama O. Š. Kovačići održan sastanak s roditeljima, na kojem je zaključeno da roditelji učine sve što je do njih i spriječe bilo kakve slične događaje. Nakon toga nije bilo više problema. također, policijski službenik je sugerirao nastavniku da upozna roditelje s pravom da ovaj ili slične događaje prijave u Drugu policijsku upravu, što do sada nije učinjeno ” , ističu iz Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo za N1.

Ika Ferrer Gotić je više puta u medijima govorila kako su njene djevojčice, žrtve vršnjačkog nasilja zbog drugačije boje kože. Javno je govorila o tome da se ona i njezina obitelj s predrasudama i rasizmom bore godinama, točnije otkako se vratila u BiH.

Status koji je danas objavila na Facebooku, u međuvremenu, je uklonjen, a, kako je u neformal razgovoru za N1 kazala Ika Ferrer Gotić, nepoznate osobe su ilegalno pristupile njenom profilu i uklonile taj status.

Status, koji je majka, vidno potresena napisala prije par dana prenosimo u cijelosti:

– Zdravo, bagro bošnjačka, srpska i hrvatska! Zdravo, balije, četnici i ustaše! Zdravo, mrzitelji, hajvani, besposleni i retardi! Ili kako god se volite nazivati samo kako biste izbjegli nazivati se “ljudima”, “građanima”, “sunarodnjacima”.

Zdravo vama kojima su anarhija i bezakonje štit i zdravo vama koji mislite da ste najpametniji, a niste se makli milimetar s mjesta.

Ovo je Sacha. Njoj je 11 godina. Inače, moja kćer.

Da, ta o kojoj ste godinama slušali u medijima. Djevojčica kojoj su prvi dan škole, te neke 2011. godine, nanosili tjelesne povrede jer ima drugačiju boju kože, jer je lijepo odgojena i jer je moja kćer.

Moja, one o kojoj ništa ne znate, a trošite vrijeme nagađajući. Sacha. Dijete koje je svakodnevno trpilo teške verbalne napade.

Dijete kojem ni uprava škole nije pomogla jer je to sve bilo ‘dječije’. I tako to traje šest punih godina.

dijete-ika-1

Kćerka Ike Ferrer-Gotić

Upravo ta Sacha je u četvrtak pokušala da izvrši samoubistvo.

Počeli slušati?

Imam vašu pažnju?

Možda i imam, jer se nadam da ne spavate sada kada ste ubili malog Mahira Rakovca, pa kada ste Dubravka Lovrenovića u roku dvije godine strpali pod zemlju, a sada Alisu Mahmutović šaljete na ispraćaj.

Vi, društvo zadnjeg reda, počinili ste etničko čišćenje.

Pokušavate isto s mojom porodicom?

Kada kažem ‘vi’, mislim na vas, bagro neobrazovana, koja tipkate po forumima javno bez cenzure, a onda to naša djeca čitaju i za razliku od nas odraslih koji to i ne čitaju ili to smatraju odlikom neukih, misle da takvi komentari zaista nešto i znače.

ika-ferer-gotic

Status novinarke Ike Ferrer-Gotić

Pitam vas, s obzirom da nemate hrabrosti to činiti imenom i prezimenom, jer ste kukavice prvog ranga, zašto odgajate svoju djecu da vam budu ista ta bagra bez imalo dostojanstva?

Zar ste toliko neuki da ne uviđate da to što činite nekoga može koštati života?

Zar je moguće da takve gliste kao vi gmižu po ovom bosanskom tlu?

Vi i vaši izrodi koje zovete djecom, a koja su odraz vas gmizavaca i van vašeg cirkusa kojeg nazivate domom?

Nećete uzeti moju porodicu, nećete dirati moju djecu. Ja ću se boriti, a vi nastavite tako. Vi ste samo odraz vašeg neuspjeha, nezadovoljstva, jada, neodgoja.

Hajde, pišite, trošite svoje vrijeme, i kao što moj prijatelj Tomislav Cvitanušić kaže: “Zato ste vi dolje, a mi gore. I vi nikada nećete biti mi! Samo zato što niste shvatili svrhu vašeg jadnog postojanja.”

Ja bih se stidjela da sam na vašem mjestu, ili u najboljem slučaju da sam tako nisko pala kao što ste vi, konopac i prva vrba. Nema tu rehabilitacije, napisala je Ika Ferrer-Gotić na Facebook-u.

Autor: Am. KOVAČ

– See more at: http://www.avaz.ba/clanak/281358/sokantni-status-novinarke-bhrt-a-ika-ferrer-gotic-bagro-bosnjacka-srpska-i-hrvatska-zbog-vas-se-moje-dijete-pokusalo-objesiti?url=clanak/281358/sokantni-status-novinarke-bhrt-a-ika-ferrer-gotic-bagro-bosnjacka-srpska-i-hrvatska-zbog-vas-se-moje-dijete-pokusalo-objesiti#sthash.UARySnnf.dpuf

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer