Published On: Čet, kol 4th, 2016

Potrčko i šešeljevac Vučić šire ustašku histeriju: “Sve više Hrvata djeci daje ime Ante”

Svake godine netom prije proslave Oluje dođe do iskrenja odnosa između Hrvatske i Srbije. Ove godine, svjedočimo posljednjih dana, srpski premijer Aleksandar Vučić i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić praktički i ne rade ništa drugo nego pričaju o Hrvatskoj.

Štoviše, optužbe srbijanskog vrha koje posljednjih dana svakodnevno stižu graniče sa histerijom.

“Vratite se u 1941, uživajte u crnim odorama, nas samo ostavite na miru”, Hrvatima tako poručuje Aleksandar Vučić koji dodaje da se u Hrvatskoj vodi ogoljena antisrpska politika.

Srž silnih optužbi koje ne prestaju stizati iz Beograda su ukidanje presuda Branimiru Glavašu i Alojziju Stepincu, te otkrivanje spomenika Miri Barišiću, osuđenom za terorizam i ubojstvo jugoslavenskog veleposlanika u Švedskoj prošlog stoljeća.

“Naša je obveza da se ne suglasimo s politikom proglašavanja zločinaca za svece, proglašavanja terorista za heroje kojima treba podizati spomenike”, kaže tako Vučić, čovjek za čijeg je premijerskog mandata u Srbiji rehabilitiran notorni ratni zločinac Draža Mihajlović.

U plašenju naroda krvožednim ustašama još je dalje otišao srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić koji, kako je prenio srpski b92, Hrvate optužuje jer djeci daju ime Ante.

Iako svatko ima pravo upozoravati na anomalije, krajnje je licemjerno kad situaciju u Hrvatskoj komentira aktualno srpsko vodstvo, isti oni ljudi koji su devedesetih zdužno podržavali zločinačku velikosrpsku politiku. Štoviše, ne samo da su je podržavali već su u njoj i sudjelovali.

Zagovornici velikosrpske politike, suradnici Šešelja i Miloševića

Pa podsjetimo tako da je Aleksandar Vučić isti onaj čovjek koji je još 1995. godine u okupiranoj Glini održao govor na kojem obećava kako zločinačka i nepriznata Republika Srpska Krajina nikada neće biti dio države.

“Nikada ovdje više ustaška vlast neće moći da dođe”, govorio je u ožujku 1995. godine u Glini mladi Vučić dok ga je u pozadini sa zanimanjem slušao neosuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj.

Osim govora iz Gline, postoji i snimka Aleksandra Vučića iz 1995. godine, na srpskim položajima iznad Sarajeva. Naime, Šešelj je došao obići srpske paravojne formacije, a na snimci se vrlo jasno vidi da je Vučić naoružan.

Iako je Vučićev govor u Glini bio uperen protiv Slobodana Miloševića (s kojim se srpski radikali tada nisu slagali oko dosega velikosrpske politike), on ju ožujku 1998. godine izabran je za ministra informiranja u novoj srbijanskoj vladi. Pod njegovim mandatom novinari koji su bili protivnici Miloševićevog režima kažnjavani su visokim novčanim kaznama i zabranama.

Povlači se nakratko iz politike 2008. godine, nakon raskola Šešelja i Nikolića, a onda staje na stranu Nikolića te mu pomaže u osnivanju Srpske narodne stranke, gdje postaje zamjenik predsjednika.

Isti taj Nikolić, koji je aktualni srpski predsjednik, dugo je vremena bio najbliži suradnik Vojislava Šešelja, a od 1993. godine je i četnički vojvoda.

Ivica Dačić je, pak, u devedesetima bio jedan od bližih suradnika Slobodana Miloševića. U ožujku ove godine, povodom desete obljetnice smrti Slobodana Miloševića, Dačić ga se sa sjetom prisjetio.

U autorskom tekstu za Večernje novosti on je napisao da je 10 godina od smrti Slobodana Miloševića malo za ozbiljan povijesni sud, ali da svi njegovi suradnici ili partneri danas znaju da bez njega ne bi bilo ove, drugačije Srbije.

“Novo stoljeće je  počelo bez njega (Miloševića) kao političara, ali prvih deset godina novog milenija obilježila je, pored tragičnog Đinđićevog kraja, i Miloševićeva smrt”, ocijenio je Dačić čovjeka koji je glavni krivac za desetke tisuća smrtno stradalih u ratovima devedesetih koje je potakla upravo Miloševićeva velikosrpska politika.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>