Published On: Sri, pro 13th, 2017

Potraga za dva muškarca koja su upala u nabujalu Miljacku

Kako Klix.ba na mjestu nesreće, u rijeku je prvo upao jedan mladić, a konobar iz obližnjeg kafića je skočio za njim. Obojica su nestala u nabujaloj Miljacki.

Na terenu su pripadnici Gorske službe spašavanja, Civilne zaštite, sarajevske policije i vatrogasci.

Neslužbeno, riječ je o dva muškarca mlađe životne dobi. Vodostaj Miljacke je povećan u proteklim danima zbog naglog topljenja snijega.

Centar Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo primio je dojavu o incidentu u 02:28 sati od Policijske stanice Novo Sarajevo.

Kantonalni operativni centar civilne zaštite je odmah obavijestio direktora Uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo i njegovog pomoćnika za mjere zaštite i spašavanja, koji su odmah izašli na teren, kao i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo s jednim vatrogasnim vozilom sa specijalnom opremom za spašavanje na vodi te pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo“, priopćeno je iz Kantonalne uprave civilne zaštite.

Također su obaviještene i općinske službe civilne zaštite Novo Sarajevo i Novi Grad.

U pripravnost je stavljena i Gorska služba spašavanja čiji će se pripadnici uskoro uključiti u akciju pretrage i spašavanja dvije nepoznate osobe.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x