Published On: Čet, lis 19th, 2017

POTPUNI PREOBRAŽAJ NAJMLAĐE DOBITNICE NOBELA ZA MIR Malala izazvala pomutnju nakon što je skinula maramu i uskočila u uske traperice i visoke pete

Najmlađa dobitnica Nobelove nagrade za mir koja je umalo stradala od talibanskog metka 2012. jer se borila za prava žena na obrazovanje, Malala Yousafzai, počela je studirati na Oxfordu, no njezini prvi dani na fakultetu nisu prošli bez problema.

Naime, 20-godišnja aktivistica snimljena je kako na predavanje ide u uskim trapericama i čizmama na visoku petu. Fotografija je odmah osvanula na društvenim mrežama što je bio povod zlim jezicima da počnu s kritiziranjem jer je tradicionalnu pakistansku odjeću zamijenila modernom.

Njezina želja da neopaženo krene na fakultet među nove prijatelje pala je u vodu zbog burnih reakcija koju je izazvala u rodnom Pakistanu.

Iako je, kao što je to činila i posljednjih pet godina otkako je stigla u Veliku Britaniju, zadržala maramu koja joj pokriva kosu, prozvali su je zbog novog načina oblačenja.

‘Upravo ovo je razlog što je dobila metak u glavu’, napisao je jedan korisnik Twittera, a drugi je dodao: ‘Pogledajte licemjernu Malalu kako nosi hlače! Je li ona uopće muslimanka?’

Kritike upućene djevojci koja je kazala kako jednog dana želi postati pakistanska premijerka, izazvale su pak ogorčenost među njezinim pristašama.

– Malala može nositi što god joj se sviđa. Ove kritike dolaze od najagresivnijih, a sumnjam da njih ikako može zadovoljiti. Nadam se da to nikad ni neće probati učiniti. A sa mnom se slažu i svi moji pakistanski prijatelji. Ona je heroina i uzor mnogim djevojkama. Njezino inzistiranje na obrazovanju ju je i dovelo do jednog od najboljih fakulteta na svijetu. Nije ju spriječilo čak i to što su je pokušali ubiti – kazala je za Daily Mail novinarka BBC-a Anita Anand, prenosi Jutarnji.hr

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x